INTERVJUU ⟩ Läänemets: algusest peale oli selge, et tanki peab teisaldama valitsus

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Siseminister Lauri Läänemetsa sõnul oleks olnud hea, kui tanki teisaldamise otsuse teinuks ka Narva volikogu. 
Siseminister Lauri Läänemetsa sõnul oleks olnud hea, kui tanki teisaldamise otsuse teinuks ka Narva volikogu. Foto: Erik Prozes

Siseminister Lauri Läänemetsa (SDE) sõnul tegid Narva tanki ja teiste selle piirkonna sõjamonumentide kõrvaldamiseks eeltööd riigikantselei, politsei- ja piirivalveamet ning kaitsepolitsei. Peeti plaane ja harjutati käitumist olukordades, mis võinuksid tekkida, arutati tehnilist poolt, kui kaua võiks ühe või teise monumendi teisaldamine aega võtta ja millist tehnikat selleks vaja läheb.

«Olen olnud kogu aeg seisukohal, et tanki teisaldamise peab läbi viima valitsus, sest kui vaadata ettevõtmise ulatust, on ilmselge, et isegi kui omavalitsus oleks teisaldamisotsuse teinud, poleks neil olnud võimalik seda teostada,» lausus minister. «Kasvõi vaja minevat tehnikat pole Narvast leida. Nii et lõppkokkuvõttes oleks nagunii pidanud valitsus seda tegema. Rääkisime juba mitu nädalat tagasi, et valitsuse põhimõtteline seisukoht on tank teisaldada, ja samal ajal algasid ka ettevalmistustööd. Narva volikogul oli küll vahepeal võimalus oma otsuseid teha, aga kui nad ütlesid, et otsust ei langeta, asus valitsus tegutsema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles