Zelenskõi selgitas Venemaaga läbirääkimiste võimatust (2)

BNS
Copy
Volodõmõr Zelenskõi vestlemas video vahendusel Santiago tudengite ja ajakirjanikega.
Volodõmõr Zelenskõi vestlemas video vahendusel Santiago tudengite ja ajakirjanikega. Foto: MARTIN BERNETTI/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi sõnas kolmapäeval, et läbirääkimistel Venemaaga pole vahendajaid, sest Venemaa ei taha seda sõda lõpetada, vahendas ukrainlaste meediakanal Unian.

President märkis seda vestlusel Tšiili üliõpilaste ja sealse meediaga, kui vastas video vahendusel küsimusele vahendajariikide puudumise kohta Ukraina ja Venemaa läbirääkimistel.

«Aastaid tahtsime läbirääkimisi, sest teadsime, et iga hetk võib toimuda täiemahuline invasioon ja et me ei saa püsivalt elada teadmisega, et tulemas on täiemahuline sõda. Saime aru, kes on meie naaber ja mis üldse toimub. Kuid Venemaa valis selle tee ise ehk kogu elu hävitamise tee Ukrainas. Venemaa ei vajanud mingit vahendajat,» selgitas Ukraina riigipea tudengitele.

Zelenskõi rõhutas, et Venemaa on hullem kui terroristid, sest ei kavatse Ukrainast kuhugi lahkuda ega seda sõda lõpetada.

«Nad tulid meie maale ja alustasid seda sõda lihtsalt selleks, et meid hävitada. Neile ei sobi ükski vahendaja. Sest neid huvitab ainult üks asi – nende täielik domineerimine Ukrainas, et meid ukrainlasi ei oleks olemas. Nad ei näe meid kui tulevasi Euroopa Liidu liikmeid, nad ei näe meid demokraatliku ja sõltumatu riigi rahvana,» rääkis president.

Zelenskõi arvates tajub Venemaa Ukrainat kolooniana.

«Seetõttu omada või otsida vahendajaid riigi vahel, kes kaitseb oma maad ja riigi vahel, kes on otsustanud selle täielikult hävitada... Need ei ole inimesed. Millised vahendajad saavad olla inimeste ja metsalise vahel? Vahendajaid te ei leia, sest Venemaa ei taha seda sõda lõpetada,» lisas president.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles