Ilves: Eestit tabasid kolmapäeval ulatuslikud küberrünnakud (1)

BNS
Copy
Luukas Kristjan Ilves.
Luukas Kristjan Ilves. Foto: Erakogu

Eestit tabasid kolmapäeval ulatuslikud küberrünnakud, kuid need olid ebaefektiivsed ja jäid suures osas märkamatuks.

«Eestit tabasid eile ulatuslikumad küberrünnakud alates 2007. aastast. DDoS-rünnakute katsed olid suunatud nii riigiasutustele kui ka erasektorile,» kirjutas majandus- ja kommmunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsler Luukas Kristjan Ilves Twitteris.

Ilvese kinnitusel olid rünnakud ebaefektiivsed. «E-Eesti toimib,» tõdes ta.

Ilvese sõnul jäid veebilehed mõnede lühikeste ja väiksemate eranditega täielikult kättesaadavaks kogu päeva. «Rünnak on Eestis jäänud suures osas märkamatuks,» märkis Ilves.

CERT-EE tuvastas ööpäevaga 24 pahavaraga nakatunud veebilehte ja serverit, mille kaudu üritati Eesti internetikasutajate seadmeid rünnata ja nakatada. Seire käigus tuvastati 137 pahavaraga nakatunud seadet ning nendest teavitati internetiteenuse pakkujaid.

Möödunud ööpäeval toimus 12 DDoS rünnet erinevate riigiasutuste või nende veebilehtede vastu. Samuti toimus 4 DDoS rünnet erasektori organisatsioonide suunal, kuid nende taga võib samuti näha soovi rünnata ühtvõi teist riigi teenust.

8 DDoS rünnet sihtisid konkreetset veebi- või kodulehte ning 8 rünnaku puhul üritati ummistada andmesidekanali maht. 9 ründe puhul mõju ei tuvastatud ning 7 ründe puhul võis mõnede minutite ulatuses esineda teenusekatkestus.

Lisaks sai meeskond teavituse kaheksa õngitsuslehe kohta, mille abil prooviti inimeste meili- ja pangakonto andmeid koguda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles