Aasta ajakirjanikuks valiti Kadri Jakobson Äripäevast

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äripäev
Äripäev Foto: Marina Puškar

Eesti Ajalehtede Liit avalikustas Tallinnas Õpetajate majas täna õhtul toimunud pidulikul tseremoonial läinud aasta ajakirjanduspreemiate võitjad, aasta ajakirjanikuks valiti Kadri Jakobson Äripäevast.

Eesti Ajalehtede Liit (EALL) avalikustas täna õhtul Tallinnas Õpetajate Majas toimunud pidulikul tseremoonial konkursi «Ajakirjanduspreemiad 2011» võitjad, aasta ajakirjaniku tiitli sai Kadri Jakobson Äripäevast.

Jaksobson pälvis auhinna eelmisel aastal ilmunud artiklite eest. Mõned näited: 11.03. ilmus artikkel «Arst või valges kitlis müügimees?», milles Jakobson tegi ülevaate ravimifirmade kulul toimunud arstide välisreisidest, mida arstid ise nimetasid koolitusreisideks. 8.04. ilmus Äripäevas artikkel «Ravimifirma värbas arste Nuvaringisekti», 27.05. artikkel «Haigla tegutseb nagu riik riigis» ja 01.07. «Kupeldamine usumeeste moodi». Aasta ajakirjaniku auhinnaga käib kaasas Kuldgraalis valminud kullatud sulg klaasalusel, mille autor on Ive-Maria Köögard.

Koostöös Tartu Ülikooli ajakirjanduse eriala 1984. aasta vilistlastega selgus parim noor ajakirjanik 2011, kelleks on Laura Mallene osaluseksperimendi ja lugudeseeriaga Maxima müüjate töötingimustest, mis ilmus Eesti Ekspressis mullu augustis ja septembris.

2011. parim uudis on Äripäevas 20. oktoobril ilmunud lugu «Võlgades kohtutäiturid», mille autor on Koit Brinkmann.

2011. aasta parima arvamuse kirjutas Tiina Kangro. Tema lugu ilmus Postimehes 12. oktoobril ja kandis pealkirja «Juhtmega seina küljes».

Parima olemusloo auhinna sai Sulev Vedler Eesti Ekspressis mullu maist detsembrini ilmunud lugudega lastest, kes elasid koera kombel ning eluheidikutest, keda kahtlustatakse laste sünnitamises peamiselt raha saamise eesmärgil.

Parima maakonnalehes ilmunud uudise auhinna sai Erik Kalda, kelle lugu ilmus 19. aprilli Põhjarannikus ja kandis pealkirja «Miljonivõlgnik Avo Viiol on edukas ettevõtja».

Maakonnalehe arvamuse auhind läks jagamisele kahe Sakala ajakirjaniku vahel. Võitjad on Gert Kiiler 24. augusti Sakalas ilmunud arvamusega «Kuidas päästa vaimset teist Eestit» ja Hans Väre 6. augustil Sakalas ilmunud looga «Tuleviku teine Eesti – lollidemaa».

Maakonnalehe parima olemusloo kirjutas Aime Jõgi. Tema lugudeseeria ilmus Tartu Postimehes 20. mail («Insult halvas korraga nii ema kui poega», «Logopeed aitab sõnu leida nagu detektiiv» ning «Kirevad ja rasked taastumislood»).

Samuti anti üle foto- ja kujundusauhinnad. Kogu kujunduse kategoorias sai väikestest lehtedest võidu Saarte Hääl ja suurtest Tartu Postimees. Uuenduse kategoorias sai võidu samuti Saarte Hääl. Olemuslugude külgede kategoorias sai väikestest lehtedest võidu Ärileht ja suurtest Tartu Postimees. Kujunduse võitjate tööd leiab siit.

Meediakontserni Bonnier ja ajalehe Äripäev 2011. aasta uuriva ajakirjanduse auhinna said Mihkel Kärmas ja Rasmus Kagge, kes pälvisid auhinna Pealtnägijas ja ERR Uudistes ilmunud lugudega «Eesti isamaalised poliitikud hangivad Vene miljonäridele elamislube» (30.11) ja «Investorid esitasid oma elukohana Stelmachi kolleegide aadresse» (07.12).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles