Õpilased ja õpetajad võivad peatselt oodata keeleinspektoreid neid tundidesse kontrollima (3)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Tõnis Lukase sõnul on Narvas tõusnud valmidus minna kõikides haridusasutustes üle eestikeelsele õppele.
Tõnis Lukase sõnul on Narvas tõusnud valmidus minna kõikides haridusasutustes üle eestikeelsele õppele. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kõigi venekeelsete koolide üleminekut eestikeelseteks võttis tõsiselt juba eelmine haridus- ja teadusminister, reformierakondlane Liina Kersna. Nüüd on aga Isamaa minister Tõnis Lukas sellele tööle veelgi hoogu lisamas - keeleameti inspektorid võivad minna tundidesse kontrollima keeleoskust ja õpetamise metoodikat. 

Keeleameti andmetel oli 2021. aasta sügisel Eesti koolieelsete lasteasutuste ning üldharidus- ja huvikoolide haridustöötajate seas 2300 inimest, kes vajavad täiendavat eesti keele õpet. Neist enamik töötab Ida-Virumaal, Tallinnas ja Harjumaal. Selline olukord peab nüüd kiiresti muutuma, et viia kogu haridussüsteem eestikeelseks. 

Haridusminister Tõnis Lukas kinnitas, et eesti keele oskus saab olema osaks õpetaja kvalifikatsiooninõuetest ning seda hakatakse palju rangemalt järgima. Eesmärk on juba 2024. aastal 1.-4.klassides üle minna täielikult eestikeelsele õppele. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles