USA: Venemaa kavatseb suurendada rünnakuid Ukraina infrastruktuurile

Copy
Kaader Tšernihivist.
Kaader Tšernihivist. Foto: ROMAN PILIPEY/Scanpix

USA välisministeerium andis esmaspäeval välja julgeolekuhoiatuse, et Venemaa võib lähipäevil suurendada rünnakuid Ukraina tsiviilinfrastruktuuri ja valitsusasutuste vastu.

USA saatkond Kiievis kutsus Ukrainas viibivaid USA kodanikke riigist viivitamatult lahkuma.

«Kui kuulete valju plahvatust või kui õhuhäiresireenid aktiveeruvad, siis otsige viivitamatult varju. Kui viibite kodus või mõnes muus hoones, siis minge selle madalaimale tasemele, kus on kõige vähem välisseinu, aknaid ja avasid. Sulgege kõik uksed ja istuge siseseina lähedale ehk eemale kõigist akendest või avadest,» õpetati välisministeeriumi teadaandes.

USA ametniku sõnul edastas välisministeerium hoiatuse pärast seda, kui USA luurekogukond andis hinnangu, et Venemaa võtab üha enam sihikule Ukraina tsiviilinfrastruktuuri. Ametnikul ei olnud volitusi informatsiooni kommenteerida ja ta soovis jääda anonüümseks.

President Joe Biden rääkis pühapäeval Briti peaministri Boris Johnsoni, Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni ja Saksamaa liidukantsleri Olaf Scholziga murest Ukraina kaguosas asuva Zaporižžija tuumajaama ümbruses toimuvaga seoses. Riigipead kutsusid ühisavalduses tagama Zaporižžja tuumajaama julgeolekut.

USA välisminister Antony Blinken ütles varem, et Washington taotleb vaenutegevuse lõppu Ukraina tuumaobjektidel ja Kiievi kontrolli taastamist nende üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles