Riigikontroll viimati välisluureametit auditeerides anomaaliaid ei tuvastanud (1)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Senisest välisluureameti juhist Mikk Marranist saab riigimetsa majandamise keskuse juhatuse esimees.
Senisest välisluureameti juhist Mikk Marranist saab riigimetsa majandamise keskuse juhatuse esimees. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikontroll hindas välisluureameti raamatupidamist ja tehingute vastavust riigieelarve seadusele viimati mitu aastat tagasi. Toona ebakõlasid ei leitud. 

Välisluureameti rahaasjad kerkisid avalikkuse huvi objektiks pärast kaitseministeeriumi endise asekantsleri Meelis Oidsalu arvamuslugu ERRis, kus Oidsalu väitis, et amet selle peadirektori Mikk Marrani juhtimisel ei pakkunud kasvanud rahaliste võimekuste toel proportsionaalselt maksumaksjale tagasi paremat teenust. «Ministeeriumis tajuti, et Marrani prioriteedid olid mujal. Selle näiteks sobib miljonieurone katuseaken, mis ehib välisluureameti uue maja aatriumi,» kirjutas Oidsalu.

Riigikontroll on auditeerinud välisluureametit/teabeametit viimase 20 aasta jooksul viiel korral. Kõigis neis auditites on riigikontroll hinnanud välisluureameti tehingute raamatupidamises kajastamist ning tehingute vastavust riigieelarve seadusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles