Prokurör Aro Siinmaa pääses kuriteokahtlustusest (1)

Postimees
Copy
Riigi peaprokurör vabastas Lõuna ringkonnaprokuröri Aro Siinmaa usalduse kaotuse tõttu.
Riigi peaprokurör vabastas Lõuna ringkonnaprokuröri Aro Siinmaa usalduse kaotuse tõttu. Foto: Sille Annuk

Prokuratuur ja kaitsepolitsei lõpetasid kriminaalmenetluse Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Aro Siinmaa suhtes, sest kuriteokahtlus ei leidnud kinnitust.

Kaitsepolitsei pidas mullu 22. detsembril kinni ringkonnaprokurör Aro Siinmaa, kellele esitati kahtlustus kahel korral valeütluste andmises. Esitatud kahtlustuse järgi on ta valeütlusi andnud ühe väärteomenetluse raames, kus teda kuulati üle tunnistajana. Siinmaa vabastati samal päeval pärast menetlustoimingute läbi viimist.

Pärast kõikide asjaolude kontrollimist ei olnud võimalik üheselt tuvastada, et prokurör oleks andnud valeütlusi ning seetõttu lõpetas prokuratuuri järelevalveosakond möödunud kuu lõpus tema suhtes kriminaalmenetluse, teatas riigiprokuratuur.

Järelevalveosakonna juhtiv riigiprokurör Dilaila Nahkur-Tammiksaar selgitas, et kriminaalmenetluse alustamine oli ainus võimalus kõiki asjaolusid tuvastada. «Pärast põhjalike e-posti logide kontrollimist ning tunnistajate ülekuulamist ei olnud võimalik ilma kahtluseta väita, et prokurör oleks valeütlusi andnud. Eesti õigussüsteemis tuleb kõik küsitavused tõlgendada kahtlustatava või süüdistatava kasuks ning seetõttu tuli menetlus lõpetada.»

«Süütuse presumptsiooni silmas pidades ei saa prokurörile teha ühtegi etteheidet ning ta jätkab oma tööd prokurörina,» lisas Nahkur-Tammiksaar.

Kriminaalmenetluse viisid riigiprokuratuuri järelevalveosakonna juhtimisel läbi kaitsepolitsei ametnikud.

Aro Siinmaa töötab prokuratuuris 1993. aastast. Prokuratuur valis Siinmaa 2005. aastal aasta prokuröriks, põhjendades seda tema panusega varastatud autode organiseeritud tagasimüümisele piiri panemises Lõuna–Eestis. Samuti tunnustas prokratuur Aro Siinmaad tema töö eest Tartu organiseeritud lõbumajade likvideerimisel.

Siinmaa on olnud prokurör paljudes suurtes kriminaalmenetlustes, muu hulgas on ta viimasel ajal tegelenud näiteks Leedu autorvaraste jõugu liikmete kohtu ette toomisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles