Tervise Arengu Instituudi direktor: kui räägime alkoholiaktsiisist, siis keskendume alati majanduslikele mõjudele (1)

Ingrid Landeiro
, suvepraktikant
Copy
Alkoholilett.
Alkoholilett. Foto: Eero Vabamägi

Tervise Arengu Instituut (TAI) kutsub taaskord iga-aastase kampaaniaga «Septembris ei joo» alkoholitarvitajaid üles alkoholiga pausi pidama. Täna toimunud pressikonverentsil tõdes TAI direktor Annika Veimer, et alkoholitarbimine, suremus ning alkoholiga seotud kahjud kasvavad käsikäes.

«Alkoholist põhjustatud haiguste ja surmade arv on neli aastat järjest tõusnud ning mullu 695 surnud inimest – on viimase 13 aasta kõrgeim näit,» märkis Veimer viidates Eesti Konjunktuuriinstituudi uuringule, mis näitab, et eelmisel aastal tarbisid täiskasvanud Eesti elanikud keskmiselt 11,1 liitrit absoluutalkoholi ehk tarvitamine kasvas aastaga enam kui kaks protsenti.

Siiski nentis Veimer Postimehele, et alkoholikampaaniast kindlasti üksinda ei piisa, vaid riigis peavad olema rakendatud erinevad meetmed koos. «[Alkoholi] kättesaadavus on kindlasti teemaks – kui kättesaadav alkohol on, kui pikk maa on kodust alkoholini, kas alkohol peab olema kättesaadav bensiinijaamades, kas alkoholi peab olema lihtne osta internetist. Samuti ühiskonnas hoiakute kujundamine, et missugused on ühiskondlikud normid,» selgitas Veimer.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles