Narva maksis sotsiaalabiameti direktorile preemiaks kolmekordse palga (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Narva sotsiaalabiameti direktor Jelena Vassiljeva sai töölt lahkudes kolme kuu palga suuruse preemia.
Narva sotsiaalabiameti direktor Jelena Vassiljeva sai töölt lahkudes kolme kuu palga suuruse preemia. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnavolikogu kaheksa liiget esitasid linnapeale Katri Raigile arupärimise, et uurida, miks maksti linna sotsiaalabiameti direktorile töölt lahkudes kolme kuu palga suurune preemia.

Narva linnavolikogu määruse kohaselt tuleb tulemuspalga ja preemia suuruse määramisel arvestada, et kogu muutuvpalga osakaal ei tohi ületada 20 protsenti teenistuja kalendriaastasest põhipalgast.

Linnavolinikud toovad arupärimises linnapeale Raigile välja, et linnavalitsuse 17. augusti korraldusega vabastati sotsiaalabiameti direktor Jelena Vassiljeva teenistusest ja talle maksti ühekordset preemiat kolme kuu põhipalga ulatuses kõrgekvaliteetse töö eest.

«Kolme kuu palk moodustab vähemalt 25 protsenti mistahes teenistuja kalendriaasta põhipalgast,» kirjutasid linnavolinikud arupärimises. Nad küsivad linnapealt, miks on rikutud volikogu määrusega kehtestatud korda ning paluvad ülevaadet sel aastal Narva linna ametiasutustes makstud tulemuspalkadest, preemiatest ja asendustasudest.

Narva linnavalitsuse kommunikatsioonijuht Aleksandra Grünvald selgitas Postimehele, et Vassiljeva juhtis sotsiaalabiametit erakordselt keerulisel ajal. «Sellesse perioodi jäid nii koroonakriisid, erakorraliste energiatoetuste menetlemine ja lisaks ka Ukraina sõjast tingitud põgenike teema. Kõik see tõstis hüppeliselt sotsiaalvaldkonna töökoormuse kasvu, millega toimetulek on märkimisväärselt tähelepanuväärne,» selgitas Grünvald. 

Linnapea Katri Raik viibib esmaspäevast kolmapäevani puhkusel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles