Riigikogu keskfraktsioonis toimetab kaks uut nõunikku

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Katrin Pauts.
Katrin Pauts. Foto: Jaanus Lensment

Endine Kesknädala peatoimetaja Allan Alaküla asub tööle riigikogu Keskerakonna fraktsiooni meedianõunikuna. Eelmisel nädalal alustas samas nõunikuna tööd ka kirjanik Katrin Pauts. 

«Kogenud ja tugevad ajakirjanikud on ajalooliselt Keskerakonna lähedal. Meid seob ühiskondlik õiglustunne,» rääkis Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid Postimehele ja lisas, et mõlemad nõunikud on ilma parteipiletita. «Aitavad kaasa Keskerakonna võidule 2023 märtsis. Ilma Keskerakonnata pole võimalik Eestit õiglaselt arendada,» lisas Karilaid. 

Alaküla ja Pautsi õlul on Karilaiu sõnul väga kaalukas ülesanne: «130 000 Keskerakonna valijat ootavad tänases kriisis veel tihedamat ja täpsemat suhtlust.»

Katrin Pauts on olnud Õhtulehe ajakirjanik ning alates 2016. aastast on tema sulest ilmunud raamatud «Politseiniku tütar. Saaremaa põnevik», «Marduse tänav. Romaan teleseriaali «Nukumaja» ainetel», «Minu Praha: tunnustamata geeniuse piinad», «Tallinna tume: tavaliste inimeste väikesed nurjatused». 

Allan Alaküla.
Allan Alaküla. Foto: Tairo Lutter

Alaküla oli aastatel 2004–2007 ajalehe Kesknädal peatoimetaja, kes teatas ametist lahkumisest ajalehes 23. mail 2007. Samal aastal asus ta tööle Tallinna linnakantselei arenguteenistuse vanemspetsialisti ametikohale, sama aasta oktoobrist sai temast Tallinna linna esindaja Euroopa Liidus. 

Alates 2008. aasta maist kuni 2020 juulini oli Alaküla Tallinna Euroopa Liidu esinduse juht. 2012. aasta juulist kuni 2017. jaanuarini oli ta SA Tallinna Televisiooni nõukogu esimees.

Alaküla peab ka Meediavahi blogi ning tegutseb Lahemaal Valgejõe Mälutalus giidina. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles