Üle Eesti käib suur postiasutuste sulgemine (3)

Copy
Saue Omniva postiljon Merike Loo kontrollib reedel Sauel Sarapiku tänaval asuvat peatselt eemaldatavat kirjakasti. Iga päev kasti tühjendamisega tegelev Loo ei mäletanud millal sealt viimati kirja leidis, viimase kuu jooksul igatahes mitte. Talle tundub, et seda kasti kasutabki ehk vaid üks inimene. 
Saue Omniva postiljon Merike Loo kontrollib reedel Sauel Sarapiku tänaval asuvat peatselt eemaldatavat kirjakasti. Iga päev kasti tühjendamisega tegelev Loo ei mäletanud millal sealt viimati kirja leidis, viimase kuu jooksul igatahes mitte. Talle tundub, et seda kasti kasutabki ehk vaid üks inimene. Foto: Mihkel Maripuu

Omniva sulges või on sulgemas mõne kuu jooksul rohkem kui 70 postkontorit või postipunkti, lisaks veel väga palju kirjakaste üle Eesti.

Protsess algas juba kevadel, kui valdadega sellel teemal suhtlema hakati. Esimesed postipunktide sulgemised (Väike-Maarja, Kõrgessaare, Emmaste) toimusid juba juunis, sulgemised jätkusid juulis ja augustis. Näiteks Saaremaal on kinni pandud kaheksa postipunkti või postkontorit.

«Üllatavalt lihtsalt on läinud,» tunnistab Saaremaa abivallavanem Liis Lepik. Lepik viitab, et Omniva poolt on suhtlemine olnud korrektne ja kui algselt oli kartus, et kas sulgemised ei too kaasa suurt pahameeletormi, siis vähemalt siiani pole seda juhtunud ja nii polnud ka vallajuhtide tasandil selles küsimuses suurt vastasseisu ega arutelu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles