Kallis mootorikütus ahvatleb vargaid tegudele

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Ehitusobjektidel tihti valveta seisvad masinad on kütusevarastele suur ahvatlus. Peale kütuse ei ütle pikanäpumehed ära muustki väärtuslikust kraamist.
Ehitusobjektidel tihti valveta seisvad masinad on kütusevarastele suur ahvatlus. Peale kütuse ei ütle pikanäpumehed ära muustki väärtuslikust kraamist. Foto: Ülle Harju

Suvi tõstab tavapäraselt kütusevaraste «tööviljakust», ainuüksi Ida prefektuuri Jõhvi politseijaoskonna tööpiirkonnas on alates maist registreeritud 15 kütusevarguse juhtumit. Kokkuvõttes on selliste intsidentide materjale jõudnud uurijate lauale tänavu suisa 262, mida on 45 võrra rohkem kui terve möödunud aasta peale kokku. Kütusevarguste ülekaalukas rekordkuu oli juuni, mil registreeriti 61 juhtumit.

Kütust virutatakse nii kaevemasinatest, veoautodest, traktoritest kui ka metsatehnikast. Politsei andmetel on tänavu seni suurim varaste saagiks langenud kütusekogus 634 liitrit. Selle negatiivse rekordiga konkureerib nädal tagasi, 28. augusti pärastlõunal Lääne-Virumaal registreeritud vargusteade: avaldaja teatas, et Tapa vallas Saksi külas varastati videovalvega territooriumil seisnud ekskavaatorist kuni 500 liitrit kütust. Kuriteoga tekitatud kahju summat ja varastatud kütuse kogust veel täpsustatakse.

Kütusekrattidega on kokku puutunud teiste hulgas Eesti mainekamaid tee-ehituse ettevõtteid osaühing Verston, mille projektijuhile Andre Mäe meenus kaks juhtumit, mil nende objektil olnud tehnika langes kütusevaraste ohvriks: üks kolm aastat tagasi ja teine sel aastal. Tänavuse varguse puhul õnnestus kütusevarastel käia kahe ekskavaatori paagi kallal. «Mõlemal juhul asetses tehnika valvealast väljas,» märkis Mägi. Ta lisas, et kogu tehnika ühte või kahte valvealasse koondamine on problemaatiline eelkõige seetõttu, et objekt on pikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles