Keskkonnaminister: Eestis on kõik õhukvaliteedi nõuded täidetud

BNS
Copy
Keskkonnaminister Madis Kallas. 
Keskkonnaminister Madis Kallas. Foto: Sander Ilvest

Keskkonnaminister Madis Kallas märgib kolmapäeval peetaval rahvusvahelisel puhta õhu päeval, et Eestis on täidetud kõik rahvusvaheliselt kokku lepitud õhukvaliteedi nõuded.

«Kui läheneval külmal hooajal peab riik tegema inimeste toimetuleku kindlustamiseks keerulisi otsuseid, mis võivad omada negatiivset mõju meie õhu kvaliteedile, saavad need lahendused olla lühiajalised ja ajutised. Riik peab jätkama tööd jätkusuutlike ja keskkonnasõbralike lahendustega, näiteks üleminekuga taastuvenergiale, et anda inimestele kindlustunne ka edaspidiseks,» ütles Kallas.

Keskkonnaministeeriumi välisõhu ja kiirgusosakonna nõuniku Reet Pruuli sõnul tasuks kodu küttesüsteemide ja pliitide valikul jälgida nende tõhusust ning eelistada mudeleid, mis säästavad raha ja kaitsevad tervist.

Õhukvaliteedi parandamise ja inimeste tervise kaitsmise rõhutamiseks nimetaski ÜRO 7. septembri rahvusvaheliseks puhta õhu päevaks, mis sellel aastal toimub kolmandat korda. Tänavuaastase puhta õhu päeva teemaga «Õhk, mida me jagame» soovib ÜRO teadvustada, et õhusaaste ei tunne riigipiire ning me kõik üheskoos vastutame õhu hea seisundi eest.

Kolmapäevase puhta õhu päeva puhul korraldavad keskkonnaministeerium ja Nõmme linnaosavalitsus koostöös aruteluringi, mis toimub kell 15-17 Nõmme majas Valdeku 13. Teiste seas esinevad keskkonnaministeeriumi välisõhu ja kiirgusosakonna juhataja Heidi Koger ja nõunik Reet Pruul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles