VIDEO ⟩ Jaanus Karilaid: lootsin viimase hetkeni, et Stalnuhhin võtab oma sõnad tagasi (3)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy

Keskerakonna juhatuse liige Jaanus Karilaid kinnitas, et Keskerakonna otsus Mihhail Stalnuhhin erakonnast välja visata oli üksmeelne. Ta ise lootis viimase hetkeni, et Stalnuhhin võtab oma sõnad tagasi. 

Jaanus Karilaid rääkis, et just seetõttu kestiski Keskerakonna juhatuse koosolek üle kahe tunni, et taheti aru saada, mida nende staažikas erakonnakaaslane tegelikult mõtles.

«Oli ootus, et Mihhail Stalnuhhin saab aru, et ta on eksinud ja näitab Eesti rahva vastu empaatiavõimet, aga kahjuks seda ei juhtunud. Ta on sellises oma mullis ja omas mõõtkavas, aga paraku see mõõtkava ei sobinud meie erakonna juhatusele ja Keskerakonnale,» rääkis Karilaid, lisades, et erakonna juhatus vaatab siiski Eestit tervikuna, mitte ei keskendu ühele valimispiirkonnale. 

Ta juhtis tähelepanu, et Stalnuhhini näol on siiski tegemist inimesega, kes on Keskerakonna ridades kandideerinud parlamenti kuus korda ja võtnud kahel või kolmel korral isikumandaadi. Samuti on tegemist igati staažika poliitikuga, kunagise Narva volikogu esimehega.

«Ma tunnen teda isiklikult ja mulle on ta inimesena olnud väga sümpaatne, sest ta on oma asju ajanud väga sirgelt ja põhimõttekindlalt, aga see mida ta nüüd oma väljaütlemisega tegi, tegi oli väga negatiivne üllatus. Ma proovisin temaga suhelda, et aru saada, kas on võimalik veel koos jätkata, et ta vabandaks ja distantseeriks end sellest väljaütlemisest, aga kahjuks seda ei juhtunud,» lausus Karilaid. Ta lisas, et otsus oli konsensuslik, mitte ükski erakonna juhatuse liige ei proovinud hakata kaitsma Stalnuhhini seisukohti. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles