Vene asekaitseminister avas Jaanilinnas tankimonumendi (15)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tank T-34 Jaanilinnas.
Tank T-34 Jaanilinnas. Foto: Pilt videost

Venemaa kaitseministri asetäita Dmitri Bulgakov avas pühapäeval Jaanilinnas tankimonumendi, mille venelased püstitasid vastuseks tankimonumendi eemaldamisele Narvast augusti keskel.

«Täna avame pidulikult vastrestaureeritud ausamba tankile T-34, reageerides avalikult Eesti valitsuse riiklikule vandalismiaktile. Narva tank, mis püstitati mälestuseks Nõukogude vägede poolt Narva jõe ületamise mälestuseks,» ütles Bulgakov monumendi avamisel.

Tanki avamisel lasid sõdurid aupauke, nende relvad olid suunatud sel ajal Eesti suunas. Ühe Narva elaniku sõnul kõlas seitse pauku, mida oli hästi kuulda ka Narvas.

Interfaxi teatel andis korralduse tankimonumendi püstitamiseks Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu.

Kiri monumendil ütleb, et see püstitati kaitseminister Sergei Šoigu korraldusel 11. septembril 2022. Suurte trükitähtedega on tekstis kirjas, et tank püstitati AJUTISELT.
Kiri monumendil ütleb, et see püstitati kaitseminister Sergei Šoigu korraldusel 11. septembril 2022. Suurte trükitähtedega on tekstis kirjas, et tank püstitati AJUTISELT. Foto: Erakogu

Bulgakovi sõnul otsustas Šoigu, et Venemaa territooriumil tuleb taasavada kõik punamonumendid, mille naaberriigid on otsustanud maha võtta. Bulgakovi sõnul on Jaanilinnas avatud tank esimene, mis otsuse raames taastati.

Tankimonumenti käis avamas Venemaa asekaitseminister Dmitri Bulgakov (vasakul).
Tankimonumenti käis avamas Venemaa asekaitseminister Dmitri Bulgakov (vasakul). Foto: SERGEI CHIRIKOV / EPA / Scanpix
Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles