Harkivi oblastis sai venelaste raketirünnakus surma inimene

BNS
Copy
Kaader rünnaku järel Harkivi elektrijaamale.
Kaader rünnaku järel Harkivi elektrijaamale. Foto: Gleb Garanich/Scanpix

Harkivi oblastis sai pühapäeva õhtul venelaste raketirünnakus surma vähemalt üks inimene, edastas ukrainlaste meediakanal Unian piirkonna sõjaväevalitsuse juhi Oleg Sinegubovi informatsiooni.

«Harkivi kriitilisele infrastruktuurile tehtud rünnaku tagajärjel hukkus mees, kes töötas elektrijaamas. Päästjad jätkavad võimalike teiste ohvrite otsinguid,» ütles Sinegubov.

Haavata sai veel üks 35-aastane mees, kes vajas haiglaravi.

Ukraina Harkivi oblasti riikliku hädaabiteenistuse juhataja asetäitja Anatoli Torjanik ütles avalikkusele antud kommentaaris, et otsitakse veel üht Harkivi elektrijaama töötajat.

«Raketitabamuse saanud hoones oli personali andmetel kaks valveametnikku. Üks leiti surnuna. Teise otsimist jätkame,» ütles Torjanik.

Hädaabiteenistuse kinnitusel on olukord kontrolli all.

«Teatud idapoolsetes piirkondades oli täna massiline pommitamine. Selle tulemusena katkes elektrivarustus ja mitmed asulad olid vooluta. Sündmuskohale saadeti päästeteenistuse töötajad, kes likvideerisid õnnetuse tagajärgi. Kaasatud olid ka sõjaväe-tsiviilvalitsuse spetsialistid ning kommunaal- ja hädaabiteenistused,» teatasid võimuesindajad varem.

Sinegubovi sõnul jätkavad spetsialistid elektrivarustuse taastamist piirkonna asulates.

«Zmejevas ja Lozovajas on juba elekter tagasi. Töö jätkub,» ütles Sinegubov.

President Volodõmõr Zelenskõi ütles enne seda, et Venemaa vastutab Ida-Ukraina ulatuslike elektrikatkestuste eest ja süüdistas Moskvat tsiviilinfrastruktuuri kahjustamises.

«Täielik elektrikatkestus Harkivi ja Donetski oblastis. Osaline voolukatkestus Zaporižžja, Dnipropetrovski ja Sumõ oblastis,» ütles Zelenskõi sotsiaalmeedias tehtud avalduses.

Zelenskõi süüdistas voolukatkestuses «Vene terroriste».

«Okupandid ei ründa sõjalisi rajatisi, vaid eesmärk on jätta inimesed ilma valgusest ja soojusest,» toonitas riigipea.

Elektrikatkestused mõjutasid piirkondi, kus kokku elab hinnanguliselt üheksa miljonit inimest, mille seas Venemaa okupeeritud territooriumid.

Ida-Ukraina ametnikud süüdistasid pühapäeval Venemaa rünnakuid peamiste elektrivõrgustiku objektide vastu ulatuslikes voolukatkestustes, mis tabasid suuri alasid riigis, kus Kiievi väed on saavutanud vastupealetungis edu. Presidendikantselei juhi nõunik Mõhhailo Podoljak ütles, et kannatada saanud rajatiste hulgas oli ka Harkivi CHPP-5 elektrijaam.

Sumõ, Dnipropetrovski ja Poltava piirkondade ametnikud teatasid hiljem siiski, et elektrivool on taastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles