Reinsalu Izjumis avastatud massihauast: agressiooni hind tuleb Venemaa jaoks tõsta võimalikult kõrgele

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Tairo Lutter

Välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) ütles Ukrainast Izjumist avastatud massihaua kohta, et Venemaa vastutab reparatsioonide eest ning meil on moraalne kohustus võtta sõjakurjategijad vastutusele.

«Eile õhtul jõudis meieni järjekordne õõvastav uudis venelaste sõjakuritegudest Ukrainas – venelaste käest vabastatud Harkivi piirkonnast Izjumist avastati massihaud. Izjum on Pärnu-suurune linn, kus elab 45 000 inimest. Matmispaigast, sealhulgast massihauast, on seni avastatud enam kui 400 surnukeha, neist suur hulk tsiviilelanikke,» lausus Reinsalu. 

«Venemaa on rikkunud kõiki rahvusvahelise õiguse põhimõtteid ja kokkuleppeid ning vastutab reparatsioonide eest. Meil on moraalne kohustus võtta sõjakurjategijad vastutusele,» rääkis Reinsalu ja lisas, et sellest sõltub reeglitel põhineva maailmakorra tõsiseltvõetavus.

«Ühtlasi tuleb agressiooni hind Venemaa jaoks võimalikult kõrgele tõsta. Jätkame samameelsete riikidega tööd selle nimel, et kaheksas sanktsioonipakett võimalikult kiiresti vastu võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles