Euroopa rikkaim inimene on IKEA looja Ingvar Kamprad

Tõnis Oja
, Postimehe majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IKEA asutaja ja suuromanik Ingvar Kamprad
IKEA asutaja ja suuromanik Ingvar Kamprad Foto: SCANPIX

Euroopa rikkaim ja maailma rikkuselt neljas inimene on mööbli jaemüügiimpeeriumi IKEA asutaja Ingvar Kamprad, kelle vara väärtuseks hindab Bloomberg 42,5 miljardit dollarit.

Kampradi vara väärtust hinnatakse IKEA eelmise aasta majandustulemuste järgi, mille kohaselt teenis ettevõte neli miljardit dollarit puhaskasumit. Kontserni käive oli 34 miljardit dollarit.

Maailma rikkaim inimene on Mehhiko telekommunikatsioonimagnaat Carlos Slim Helu, kelle vara väärtuseks hindab Bloomberg 68,5 miljardit dollarit. Teisel kohal on 62,4 miljardi dollariga Microsofti asutaja Bill Gates ning kolmandal kohal legendaarne investori Warren Buffett, kelle vara väärtuseks hindab uudisteagentuur 43,8 miljardit dollarit.

Kampradile järgneb maailma suurima luksuskaupade tootja LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton suuromanik Bernard Arnauld, kellele kuulub ka märkimisväärne osalus Euroopa suurimast jaekaubandusketist Carrefour.

Viiendal kohal on Hispaania moerõivaste keti Inditex (Zara), suuromanik Amancio Ortega.

Uudisteagentuur Bloomberg alustas miljardäride indeksi koostamist, mis arvutatakse maailma 20 rikkaima inimese vara väärtuse alusel selle aasta alguses. Indeksi avaldatakse kord päevas kell 5.30 New Yorgi aja järgi (pool üks öösel meie aja järgi).

Tänase päeva seisuga on 20 rikkaima inimese vara netoväärtus 676,8 miljardit dollarit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles