Naiskodukaitse harjutas koos PPA-ga massilise sisserände stsenaariume

Postimees
Copy
Naiskodukaitsjad 23. juunil Viljandis võidutule toomise tseremoonial.
Naiskodukaitsjad 23. juunil Viljandis võidutule toomise tseremoonial. Foto: Marko Saarm

Naiskodukaitse Viru, Järva, Jõgeva ja Alutaguse evakuatsioonirühmad osalesid laupäeval-pühapäeval ühisõppusel politsei- ja piirivalveametiga, et harjutada massilise sisserände hädaolukorraplaani rakendamist Ida prefektuuris.

«Tegemist oli esimese praktilise koostööõppusega Viru evakuatsioonirühmale PPA alluvuses,» ütles naiskodukaitse Viru ringkonna evakuatsioonirühma juht Evely Press, kelle sõnul on teoorias lihtne plaane teha, kuid päriselus viib siiski edasi praktika. «See lõi hea võimaluse näidata kui treenitud me kriisiolukordadeks oleme ja kui palju meiega tegelikult arvestada saab.»

Viru ringkonna evakuatsioonirühma ülema abi Kairi Laubholts kiitis teise õppepäeva järel koostööd PPA-ga, sest naiskodukaitsjaid võeti kui arvestuslikke koostööpartnereid.

«Nad usaldasid meile suurema osa esmaseid toiminguid – sisserändajate märgistamise, suunamise, registreerimise," loetles Laubholts ja väljendas heameelt, et personali- ja reguleerimismeeskonnal oli hea võimalus harjutada täpselt seda, mida nad õppinud on. "Tänane õppepäev oli kindlasti kasulik kõikidele osapooltele, et edasist koostööd oluliselt parendada.»

Viru ringkonna evakuatsioonirühma logistik Mariella Liivak lisas, et iga taoline õppus on väga väärtuslik kogemus.

«Võtan sellest maksimumi, et midagi uut juurde õppida ja olemasolevaid oskusi kinnistada. Sellelt õppuselt sain eri rahvusest inimestega suhtlemise, territooriumi kaardistamise ja jälgimise kogemuse," sõnas Liivak. "Lisaks suurendab iga õppus meie meeskonna koostööd ja oskusi.»

Õppus toimus peamiselt Narva linna lähiümbruses ja Alutaguse vallas. Kokku osales õppusel üle 400 inimese kogu PPA-st, kaitseliidust, naiskodukaitsest ja kaitseväest, päästeametist, häirekeskusest, sisekaitseakadeemiast, Viru vanglast ja teisest partnerasutustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles