Narvas õppivad Venemaa tudengid: kodumaale naasmine võrdub enesetapuga (1)

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Venemaalt Eestisse õppima ja tööle tulnud tudengid Adam Alidibirov (vasakult teine) ja Alina Abramova (kolmas) näevad oma tulevikku hea meelega Eestis ja on valmis andma riigi heaks oma panuse.
Venemaalt Eestisse õppima ja tööle tulnud tudengid Adam Alidibirov (vasakult teine) ja Alina Abramova (kolmas) näevad oma tulevikku hea meelega Eestis ja on valmis andma riigi heaks oma panuse. Foto: FOTO: Konstantin Sednev

Riigikogu juhatus võttis menetlusse kollektiivse pöördumise, milles palutakse aidata Venemaa kodanikest üliõpilastel Eestisse jääda. Väliskomisjonile edastatud petitsioon kogus augustis vähem kui ööpäevaga 2223 toetusallkirja.

Petitsiooni algatanud Tartu Ülikooli Narva kolledži tudeng Adam Alidibirov rääkis Postimehele, et kui Eesti valitsus otsustas pikendada siin tudeerivate Venemaa ja Valgevene üliõpilaste elamisluba ühe aasta võrra, tundus paljudele, et probleem lahendati. «Aga see ei ole nii,» nentis tudeng. «Esialgu küll öeldi, et õppimislubasid pikendatakse, ja sellest rääkis ka [siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler] Veiko Kommusaar, kuid tegelikult ei ole [asja olemuses] midagi muutunud.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles