Kohus mõistis relvaäri ajanud antiigikaupmeestele tingimisi vangistused

BNS
Copy
Käerauad, foto on illustratiivne.
Käerauad, foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Harju maakohus mõistis septembri alguses kokkuleppemenetluses tuntud antiigikaupmeestele ebaseadusliku relvaäri eest tingimisi vanglakaristused.

Kohus karistas Tallinnas Rataskaevu tänaval asuva antiigipoe müüjat Egon Römmelit tingimisi viieaastase vangistusega, millest arvestati maha tema vahi all oldud aeg ning tema lõplikuks karistuseks kujunes tingimisi nelja aasta, kaheksa kuu ja 6 päeva pikkune vangistus viieaastase katseajaga.

Kohus karistas antiigipoe omanikku Evald Langebrauni tingimisi ühe aasta ja kolme kuu pikkuse vangistusega kaheaastase katseajaga ning Marek Nigulit tingimisi kahe aasta ja kolme kuu pikkuse vangistusega kahe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga.

Ühtlasi konfiskeeris kohus meestelt ära võetud tulirelvad ja nende olulised osad ning mõistis neilt välja sunniraha ja muud menetluskulud.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas Rataskaevu antiigipoe müüjat Egon Römmelit, poeomanikku Evald Langebrauni ning Marek Nigulit laskekõlblike tulirelvade ja nende oluliste osade ning laskemoona ebaseaduslikus käitlemises.

Prokuratuur saatis kriminaalasja kokkuleppemenetluses kohtusse juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles