Minister Solman nõuab Narvalt punategelasi austavate tänavanimede muutmist, Raik kiirlahendust realistlikuks ei pea (8)

Sergei Metlev
, Postimehe venekeelsete väljaannete peatoimetaja
Copy
Riigihalduse minister Riina Solman (vasakul) palub Narva linnapeal Katri Raigil ja volikogul teatada hiljemalt septembri lõpuks, milliseid samme astutakse Nõukogude tegelastele pühendatud tänavanimede muutmiseks.
Riigihalduse minister Riina Solman (vasakul) palub Narva linnapeal Katri Raigil ja volikogul teatada hiljemalt septembri lõpuks, milliseid samme astutakse Nõukogude tegelastele pühendatud tänavanimede muutmiseks. Foto: Kollaaž/Postimees

Riigihalduse minister Riina Solman (Isamaa) saatis Narva linnapeale Katri Raigile (SDE) ja volikogule kirja, milles palub teatada hiljemalt septembri lõpuks sammudest Nõukogude tegelastele pühendatud tänavate ümbernimetamiseks. Kokku nõuab minister seitsme Narva tänava ümbernimetamist ja hoiatab, et linna tegevusetus võib tuua kaasa riigi sekkumise. Linnapea Raik on valmis teemaga edasi minema, kuid mõõdukas tempos.

«Hoolimata mitmetest meiepoolsetest tähelepanu juhtimistest probleemsetele tänavanimedele, on Ancis Daumani ning Albert-August Tiimanni tänavanimed kahjuks endiselt muutmata,» märkis minister.

Kirjas on viidatud Tartu Ülikoolist saadud kinnitusele, et Ancis Dauman ning Albert-August Tiimann võitlesid aktiivselt Eesti riigi ja rahva vastu ning seetõttu on tänavanimed sobimatud Eesti aja- ja kultuurilooga.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles