Tallinna kriisikomisjon vaatas reedel kriisiplaanid üle

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Utilitas. Mustamäe koostootmisjaam.
Utilitas. Mustamäe koostootmisjaam. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna linn kutsus reede hommikuks kokku linna kriisikomisjoni laiendatud koosoleku, kus täpsustati üle juba varem kinnitatud kriisiplaanid.

Kriisireguleerimisvaldkonda juhtiva abilinnapea Vladimir Sveti sõnul räägiti reedel uuesti läbi stsenaariumid elektrikatkestuste juhuks. «Käsitlesime selliseid olukordi, mis võivad tekkida välispoliitilistel põhjustel, aga ka ilmastikuolude tõttu,» ütles Svet.

Täiendavaid elektrigeneraatoreid linnaametnikud tema sõnul varuma ei tormanud. «Seal, kus need peavad olema, on nad juba olemas. Seal, kus neid võiks olla rohkem, käivad juba mõnda aega hanked. Meil ei ole sellist olukorda, et tuleks turul tikutulega generaatoreid taga otsida,» kinnitas abilinnapea.

Ta lisas, et linnal on olemas arusaam, kuidas hakkab elektrikatkestuste tingimustes töötama Tallinna ühistransport ning kuidas saavad oma tööd jätkata linna osalusega haiglad ja kiirabi. Ka Utilitasel ja Tallinna Veel on kriisiplaanid olemas.

«Rõhutan, et elektrikatkestuste risk ei ole seotud ühe konkreetse sündmusega, vaid see jääb meile terve sügistalvise perioodi ajaks ja sellega tegelemine on jätkuv tegevus, mis algas juba ammu,» lausus Svet.

Ta lisas, et ka iga inimene peab ise olema valmis ootamatuteks kriisideks ning et ammugi peab valmis olema linnavõim. «Nüüd meil ongi käes see olukord, millest varem on pikalt räägitud. Me peame olema valmis mitte lihtsalt selleks, et meil on kriis ühes valdkonnas, , vaid me peame mõtlema sellele, mis juhtub siis, kui meil on mitu kriisi korraga. Ja mida rohkem Venemaa eskaleerib olukorda Ukrainas, seda suurem on tõenäosus, et ka meil on mitu kriisi korraga. Tuleb lihtsalt nendeks kriisideks valmistuda, kontrollida üle kriisiplaanid ja veenduda, et kõik olulised teenusepakkujad teavad, mida nad peavad tegema,» rääkis Svet.

Peaministri neljapäevaõhtune pöördumine tekitas tema hinnangul inimestes rohkem küsimusi kui andis vastuseid. Svet kordas veelkord, et, kriisideks valmistumine on pidev protsess, mis toimus ka juba ammu enne neljapäeva. «Muidugi, pärast Ukraina sõja algust läks see protsess oluliselt intensiivsemaks. Aga ei eile ega täna hommikul ei olnud meil vaja teha mingeid uusi põhjapanevaid otsuseid. Võimalikud Venemaa põhjustatud elektrikatkestused pole sugugi uus teema ning nendeks on nii linn kui ka erinevad teenusepakkujad juba pikalt valmistunud,» kinnitas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles