Ratas: peaminister Kallase pöördumine jääb mulle arusaamatuks (35)

BNS
Copy
Foto: TV3

Keskerakonna ja riigikogu esimees Jüri Ratas ei saa aru, miks oli vaja peaminister Kaja Kallasel teha neljapäeva õhtul erakorraline pöördumine Eesti rahva poole.

«Peaministri sõnal on väga suur kaal, seda enam, kui see on erakorraline pöördumine väga ärevas julgeolekuolukorras. Peaministri pöördumises ei olnud julgeolekuohu mõistes uusi teadmisi, mis on muidugi positiivne, kuid ometi ei mõjunud peaministri sõnum ka rahustavalt. Justkui muu seas erakorralises pöördumises õhku visatud lause võimalikest elektrikatkestustest tekitas inimestes asjatut ärevust ja küsimuse, kas peaks juba õhtul minema varuma kütust, küünlaid ja tikke,» kirjutas Ratas sotsiaalmeedias.

Tema sõnul tegid Eleringi juht Taavi Veskimägi kui ka peaminister reede hommikul hoopis teistsuguste, rahustavate sõnumitega. «Erakorralise pöördumise vajadus jäi seega selgusetuks ning on arusaamatu, miks ei saanud neid samu sõnumeid anda näiteks valitsuse pressikonverentsil ja läbi meedia hoopis enam ettevalmistunult,» tõstatas Ratas.

«Mõistan soovi anda praeguses olukorras olulisi sõnumeid peaministri poolt, kuid paraku jääb mulje, et pöördumine tehti pöördumise pärast. See aga devalveerib kahetsusväärselt järgmiste sõnumite väärtust,» leidis Ratas.

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles