Tarmo Miilits: püüame leida, kuidas huligaanid mõistuse pähe võtaksid

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrakaitsepolitseiosakonna juht Tarmo Miilits.
Korrakaitsepolitseiosakonna juht Tarmo Miilits. Foto: Peeter Langovits.

Liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna politseidirektori Tarmo Miilitsa sõnul tegeleb politsei analüüsimisega, kuidas panna kroonilisi liiklusrikkujaid mõistust pähe võtma.


«Enamik sajakonnast suuremast liiklusrikkujast on tänaseks juhilubadeta, nad on saanud nii trahve kui aresti ent sellest hoolimata jätkavad rikkumisi. Politseil on nende suhtes keeruline veel midagi ette võtta,» rääkis Miilits Postimees.ee'le.

Politseidirektori sõnul püütakse leida siiski lahendusi, et lisaks karistustele tegeletaks ka krooniliste rikkujate suunamisega kas mõnda tugigruppi, nõustamisele või lausa arsti juurde. 

«See ei ole nii et meil trahvikviitung käib ainult taskust välja, aga mees aina rikub ja rikub. Püüame neid ikkagi kuidagi mõjutada,» ütles Miilits. 

Miilitsa sõnul saavad kindlasti aidata ka rikkujate lähedased inimesed, kes saavad kasvõi kontrollida, et mees (99 protsenti suurimatest rikkujatest on mehed) ei istuks sõprade, vanemate või tööandja auto rooli.

Samuti mõtleb politsei, milliseid muudatusi seadusandluses tuleks teha, et liiklusrikkumisi paremini kontrolli all hoida. 

Miilitsa sõnul on viimaste aastatega liikluskultuur paranenud joobes juhtimise koha pealt: kuigi järelvalvet teeb politsei rohkem, on tabatud roolijoodikute arv vähenenud. 

Kuidas on olukord muutunud kiiruseületamiste ja korduvrikkumiste suhtes, seda politsei praegu analüüsib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles