Zelenskõi andis soovitusi sõtta veetud venelastele

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: IMAGO/PRESIDENT OF UKRAINE \ apaimages/Scanpix

President Volodõmõr Zelenskõi läks oma pühapäevases videosõnumis üle vene keelele, et kutsuda venelasi üles mitte alluma Venemaal välja kuulutatud kuritegelikule mobilisatsioonile ja soovitas neil põgeneda või alla anda, edastas ukrainlaste uudistekanal Unian.

«Ma tahan seda uuesti korrata. Ma räägin spetsiaalselt vene keelt venelastest seltsimeeste jaoks. Näeme, et inimesed, eriti Dagestanis, hakkasid oma elu eest võitlema. Näeme, et nad hakkavad mõistma, et see on küsimus just nende enda eludest,» rääkis president.

«Miks peaksid nende mehed, vennad, pojad selles sõjas surema? Sõjas, mida tahab üks mees. Sõjas meie rahva vastu ja meie maal. Putin ei saada oma lapsi sõtta. Võidelge nii, et ka teid ja teie lapsi ei saadetaks. Kõiki, keda see kuritegelik Venemaa mobilisatsioon puudutab,» jätkas Zelenskõi.

«Sest kui te tulete meie lastelt elu võtma – ma ütlen teile isana –, siis me ei lase teil siit elusalt minna,» hoiatas riigipea.

Ja juba ukraina keeles jätkates rõhutas president veel kord, et venelastel on olemas väljapääs.

«Ärge alluge kuritegelikule mobilisatsioonile. Põgenege. Või alistuge esimesel võimalusel ja andke end Ukrainas vangi. Ma palun kõigil meie sõpradel infosfääris selle üleskutse levitamist toetada. Mida rohkem Venemaa kodanikke vähemalt püüab kaitsta oma ja oma laste elu, seda varem see Venemaa kuritegelik sõda Ukraina rahva vastu lõpeb,» ütles Zelenskõi.

President tänas veel kord kõiki, kes võitlevad ja töötavad Ukraina võidu nimel.

Pärast Venemaa presidendi Vladimir Putini osalise mobilisatsiooni väljakuulutamist lahkus Venemaalt 261 000 meest, edastas Unian varem väljaande Novaja Gazeta Europa informatsiooni.

Väljaanne tugines uudises allikatele Venemaa presidendi administratsioonis.

Allika kohaselt algasid Kremlis arutelud sõjaväeealistele meestele piiride sulgemise üle juba kolmapäeval, kui julgeolekujõududelt hakkasid laekuma andmed Venemaalt lahkuvate meeste arvu kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles