Venelased peidavad auto päritolu numbrimärki muutes (1)

Postimees
Copy
Helsingi laevalt saabunud Vene auto, mille numbrimärgil on küll õiged numbrid ja tähed, kuid nende paigutus matkib Euroopa standardit ning puudub Vene lipp ja riigi tunnus «RUS».
Helsingi laevalt saabunud Vene auto, mille numbrimärgil on küll õiged numbrid ja tähed, kuid nende paigutus matkib Euroopa standardit ning puudub Vene lipp ja riigi tunnus «RUS». Foto: Mihkel Maripuu

Kui Soomesse hakkasid Venemaalt identiteedi peitmiseks muudetud numbrimärgiga autod saabuma juba poolteist nädalat tagasi, siis Eestisse on need jõudnud viimastel päevadel. Eile sadamas 46 kontrollitud vene numbrimärgiga autost kolmel olid ebastandardsete numbrite komplekt.

Tallinna piiripunkti välijuht Kaido Lootus kinnitas, et piirivalvurite kogenud silm tuvastab hõlpsasti võltsitud või standardile mittevastava numbrimärgi.

«Sääraseid ei ole senini palju olnud, kuid mõned siiski,» ütles Lootus. «Enamikul juhtudel ei ole tegu olnud otseselt võltsitud numbrimärgiga, vaid see on muudetud Euroopa Liidu numbrimärgiga sarnasemaks. Põhjenduseks tuuakse, et ei taheta siin venelastena silma paista ja soovitakse vältida halvakspanu. Standardile mittevastavad numbrimärgid võtame sõidukilt ära. Reeglina on autoomanikel olnud kohe asemele võtta originaalnumbrimärgid, mille nad sõidukile kinnitavad.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles