Zelenskõi sõnul on Donetskis pingeline olukord

BNS
Copy
Ukraina sõdurid Donetski oblastis asuvas Bahmutis.
Ukraina sõdurid Donetski oblastis asuvas Bahmutis. Foto: JUAN BARRETO/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi sõnas esmaspäevases videosõnumis, et venelased tundsid end kaotamas ja üritavad seda hetke edasi lükata, edastas ukrainlaste uudistekanal Unian.

«Eriti terav on olukord Donetski oblastis. Teeme kõik, et vaenlase tegevust ohjeldada. Just seal on praegu meie eesmärk number üks, kuna Donbass on okupantide jaoks endiselt siht number üks,» ütles riigipea.

Zelenskõi lisas, et hoolimata sõja ilmsest mõttetusest Venemaa jaoks ja sissetungijate initsiatiivi kadumisest ajab Vene sõjaväe juhtkond nad siiski hukkumisele.

«Venemaa pidevad pealetungikatsed Donetski oblastis lähevad kindlasti sõdade ajalukku ühe kõige küünilisema mõrvana omaenda sõdurite vastu. Seda vaadates oleme taaskord veendunud, et Venemaa mobilisatsioon on otsene katse anda kohapealsetele komandöridele pidev kahuriliha voog,» rääkis Zelenskõi.

«Sellel Vene mobilisatsioonil pole lihtsalt mingit muud tähendust,» jätkas riigipea.

«Nad tundsid, et nad on kaotamas ja üritavad seda hetke lihtsalt edasi lükata, et tagada vähemalt mingi tegevus rindel. Panna surnud sõduri asemele vähemalt keegi, kellel on relv,» rääkis Zelenskõi.

Samas rõhutas riigipea, et Vene ühiskond ei ole veel teadlik Venemaa võimude kogu julmusest oma rahva suhtes.

«Aga tuleb teha kõik selleks, et iga Venemaa kodanik tunnistaks, et tema enda riik võtab talt kõige tähtsama - õiguse elule,» võttis Zelenskõi kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles