Zelenskõi sõnul täidab riik raskustest hoolimata kõik oma kohustused

BNS
Copy
Kaader hiljuti okupantide käest vabastatud Dementijivka külast.
Kaader hiljuti okupantide käest vabastatud Dementijivka külast. Foto: Vyacheslav Madiyevskyi/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kinnitas esmaspäeval, et ükskõik kui raske see ka poleks, aga riik täidab kõik oma sotsiaalsed kohustused, edastas ukrainlaste uudistekanal Unian.

Riigipea sõnul pidas ta kohtumise Ukraina peaministri Denõss Šmõhaliga, kus võeti kokku Ukraina septembrikuu rahvusvahelise tegevuse ja partneritega peetud kontaktide tulemused.

«Ükskõik kui raske see ka poleks, aga riik täidab kõiki oma sotsiaalseid kohustusi. Töötame muu hulgas programmi Fast Recovery raames ja üritame taastada sissetungijate käest vabanenud territooriumitel normaalse elu. Astume vajalikke samme talveperioodiks valmistudes,» rääkis Zelenskõi.

Presidendi sõnul osales ta ühtlasi spetsiaalse investeerimisfondi käivitamisel, et toetada Ukraina ettevõtjaid ja ekspordile orienteeritud ettevõtteid.

«Fondi on kaasatud juba 125 miljonit dollarit ja summa kahekordistub. Sellesse Horizon Capital Growthi fondi, nagu seda nimetatakse, on investeerinud kõige arvestatavamad lääne fondid, pangad ja asutused,» ütles president.

Riigipea tänas kõiki, kes selle investeerimisprojekti ette valmistasid ja ellu viisid.

«Ja ma arvan, et see võib saada investoritele eriliseks signaaliks. Signaaliks, et praegu, kui oleme teel oma võidu poole, on võimalik ja vajalik investeerida Ukraina majandusse,» rääkis Zelenskõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles