Top3 butiikhotelli, kus sellel sügisel end hellitada

Copy
Foto: Shutterstock

Jahe sügis on Eestisse jõudnud ja külm talvgi ees. Selleks, et puhata ei pea kaugele minema. Just nendes butiikhotellides Eestis saad täielikult lõõgastuda ja end hellitada.

Schloss Fellin

Villa Friedheim

Antonius

Luba endale midagi erakordset - Schloss Fellin Viljandis

Kui öelda, et butiikhotell Schloss Fellin asub Viljandi mõisa neorenessanss-stiilis häärberis, on paljud üllatunud: kas Viljandis on mõis? Jah, selline pärl on jäänud seni varju, kuigi asub kesklinnas ja pakub luksuslikku äraolemist.

Foto: Schloss Fellin

Schloss Fellin butiikhotell on koht, kuhu tulla siis, kui soovid kogeda erakordseid hetki või kinkida oma lähedasele midagi ilusat, kinkida aega. Koosveedetud aeg on väärtuslikum, kui veeta see romantilises keskkonnas, kus kohtuvad ajalooline miljöö ja kaasaegsed mugavused.

Majutus

Foto: Karl Kasepõld

Seitseteist mugavat ja avarat ainulaadse interjööriga tuba paiknevad kolmel korrusel, viis neist on luksuslikud sviidid. Maitsekalt sisustatud tubades on ajaloolised detailid põimitud kaasaegsete lahendustega. Mõisapreili Alexandrine von Ungern-Sternbergi järgi nimetatud lossi suurim, rõduga sviit paikneb mõisahoone teisel korrusel ja pakub avarust, luksust ning kauneid vaateid Viljandi lossimägedele. Kõrval asuv lauluväljak laseb sündmustest osa saada otse rõdult, sviidist lahkumata.

Valida saab ka õdusa katusekambri või omavahel ühendatavad toad, näiteks perepuhkuse veetmiseks.

Spaa

Majutusega käib kaasas võimalus külastada hotelli lõõgastusbasseinide ja saunadega spaad, kus saab lisaks nautida hoolitsusi eksklusiivse spaasarjaga Cinq Mondes.

Foto: Karl Kasepõld

Ajaloolise hõnguga ruumides viiakse läbi luksuslikke hoolitsusi ja ilurituaale kogu maailmast. Siin saavad kokku lõõgastusrituaalid viiest maailmajaost – lase end hellitada Bali saare papaiapüreega nahka kirgastava kehakoorimisega või naudi pingetest vabastavat Prantsuse Polüneesia massaažirituaali.

Schloss Fellini soklikorrusel paikneva spaakompleksi lõõgastuste nautimiseks ei pea sa olema hotelli külaline. Siit leiad keset kiiret päeva oaasi, kus nautida rahu, privaatsust ja ammutada energiat.

Siinne spaakompleks on teistsugune: hubane, vaikne, väike – mahutab vaid 22 külastajat, aga olemas on nii lõõgastusbassein, mullivann, saunad kui iluteenused.

Restoran

Foto: Karl Kasepõld

Restorani Schloß üks ruum asub kunagises mõisa söögitoas, kus silmailu pakuvad saali seintel säilinud freskod, mis pärit aastast 1880. Teine restorani ruum paikneb omaaegses härrastetoas.

Nii restorani kui valgusküllase raamatukohviku Novell toiduvalik põhineb kohalikul värskel toorainel ning tänapäevastel söögitrendidel kogu maailmast. Uusi ja põnevaid väljakutseid maitsete maailmas pakuvad ka pidevalt täienevad kokteilivalik ja veinikaart.

Ballisaal

Foto: Karl Kasepõld

Mõisahoone lühtrite säras veedetud kaunid hetked jätavad erilise mälestuse. Schloss Fellinis võid korraldada oma pereürituse või suurema peo, sest hoone ballisaali ja teisi ruume saab kasutada nii eraldi kui omavahel ühendades.

Näita ennast Viljandis

Kaunis Viljandi linn koos maaliliste lossivaremete ja järvega kutsuvad end avastama ja elamusrikkalt aega veetma. Viibides Schloss Fellinis, saad külastada kontserte, vaadata Ugala teatris etendusi või tutvuda linnaga. See on väärikas keskkond, mida vaadelda ja kus ennast näidata.

Põhjalikumat tutvumist väärib ka Viljandi mõisahoone. Küsi hotelli esindajalt ringkäiku, et rohkem teada saada hoone taastamisest ning sellest, kuidas käis elu mõisahoones siis, kui seal elasid toonased mõisaomanikud parunid Ungern-Sternbergid.

Broneerides majutuse Schloss Fellin eksklusiivses butiikhotellis sooduskoodiga Viljandi, saad ööbimiselt 20% soodustust. Pakkumine kehtib kuni 30.12.2022.

Villa Friedheim

Foto: Villa Friedheim

Haapsalu on Põhjamaade Veneetsiaks kutsutud linnake, mis on meelitanud puhkajaid kogu maailmast juba aastakümneid. Suuremat huvi idüllilise väikelinna vastu tunti peale esimese mudaravila avamist aastal 1825, muutes Haapsalu populaarseks sihtkohaks aadelkonna seas.

Villa Friedheim lugu algab aastast 1885, mil aadliperekond Von Gernet rajas Haapsalu merekaldale oma suveresidentsi. Kuigi aastate jooksul on maja kandnud erinevaid rolle, siis tänaseks on kogu hoone renoveeritud ainulaadseks ja väärikaks butiikhotelliks, kus külalisi ootavad sviidid, ajastutruu atmosfäär ning XIX sajandi lõpust inspireeritud kohvik-restoran Von Gernet.

Villa Friedheim seisab otse Haapsalu promenaadi ääres, kust avanevad suurepärased vaated merele. Siin me ei soovi külalisi rabada vaid elegantsi ja iluga aga ka luksusliku elustiili, mugavuste ja suurepäraste maitseelamustega.

Majas on kokku vaid 6 sviiti, mis vastavad tänapäevasele ettekujutusele mugavusest, kuid mis peamine, igas toas ootab Sind ajastutruu atmosfäär, mis on justkui rännak omaaegsesse luksusesse.

Villa taastamisel pidasime kõige olulisemaks selle väärtuslikku ajalugu ja just nii said sviidid nime baltisaksa aadlipere Von Gernet liikmete järgi. Kõik meie toad on erilised, oma loo ja näoga.

Siiski on sviitide ühtseks jooneks nende avarus - kõik sviidid on kahetoalised, eraldi elu- ja magamistoaga. Magamistoad on sisustatud käsitööna valmistatud suurte ja mugavate vooditega, mida ehivad kõige kvaliteetsemad madratsid, suletekid ja padjad - ikka selleks, et puhkus kulgeks kvaliteetse une saatel.

Majas viibib alati väga piiratud arv külalisi, sest palju avarust ja vaikust on olnud alati luksuse üks olulisemaid osasid.

Külastajad saavad kasutad raamatukogu, kus rahulikult tööd teha või suunduda mööda keerdtreppi katusetorni, kus nautida hetke ja ilu (tornist avaneb kaunis 360-kraadine vaate). Mainimata ei saa jätta ka päikeseterassi, kus kuumal suvepäeval päikesevanne võtta või lihtsalt imetleda lummavat päikeseloojangut.

Aegadest ammustest on Villa Friedheim’is armastatud võõrustada ning nautida kauneid kunste. Ka täna soovime, et majas oleks pidevalt elu ja rõõmu, mistõttu on meie autentselt taastatud ajaloolist saali võimalik rentida kontserdi- kui ka näitusesaaliks, aga ka meeleolukaks seminariruumiks. Et inimesed leiaks põhjust külastada Haapsalu ka sügis-talvisel perioodil, siis korraldame erinevaid salongiõhtuid, pakkudes külalistele kultuuri- ja maitseelamusi.

Soovime, et külastajad tunneksid rõõmu elust, puhkusest ning naudiksid maja parimaid maitseelamusi kohvik-restoranis Von Gernet, mille loomisel inspireeris meid nii meri, arhitektuur kui ka ajalugu. Meie peakokk, Koit Uustalu, toob külalisteni parimad klassikud ning meie kaasaegse lähenemise prantsuse/vene köögikunstist.

Loodame, et külalised saavad siinses õhkkonnas puhata samasuguse tundega nagu selle maja rajanud perekond Von Gernet, Haapsalus puhanud Pjotr Tšaikovski ja paljud teised auväärsed kodanikud nii Eestist kui mujalt, kes on seda kuurortlinna kõrgelt hinnanud.

Villa Friedheim on ideaalne sihtkoht romantikat otsivatele paaridele, nautlejatele kui ka terviseturgutajatele, kel soov jalutada kauni puitpitsilise arhitektuuriga vanalinnas, pidada pikniku, nautida kultuurisündmusi, külastada spaasid või kohvikuid.

Naudi Stiilselt!

Salasõnaga “GERNET” on majutus Villa Friedheim’is -10%. Sooduskood kehtib kuni 30.04.2023.

Villa Friedheim, Supelus 2, Haapsalu

Butiikhotell Antonius

Tartu vanalinnas, otse Tartu Ülikooli peahoone vastas, asub elegantne butiikhotell Antonius. Majja sisse astudes võlub külastajat nii ajastutruu sisekujundus, luksuslik atmosfäär kui ka uhke antiikmööbel. Ka personaalne ja lugupidav teenindus kuuluvad külastuse juurde.

Foto: Lauri Laan

Väärikas vanalinna maja on arhitektuurimälestisena kaitse all ning seetõttu on hoole ja armastusega taastatud ajaloolisest interjöörist ja eksterjöörist säilitatud nii palju kui võimalik. Vanimaks taastatud väärtuseks võib pidada soklikorrusel asuvaid 18.sajandist pärit ristvõlve.

Hotellis on 27 eriilmelist tuba, mis paiknevad maja neljal korrusel. Ülikooli tänava poolsete tubade akendest avaneb vaade Tartu Ülikooli väärikale peahoonele. Hotelli teises tiivas asuvate tubade akendest saab nautida vanalinna punaseid katuseid ning Vahemere stiilis kujundatud sisehoovi. Numbritoad on sisustatud väärtusliku antiikmööbliga, millele lisanduvad tänapäevased lahendused vannitubades ja magamistubades, moodustades kooskõlas hubase ja võluva interjööri. Katusekorruse tubades on säilitatud vanad laetalad, kiviseinad ja palju põnevaid avastamisrõõmu pakkuvaid ajaloolisi elemente. Kogu hoonet iseloomustab 19. sajandi lõpu arhitektuur ja läbiv karge-romantiline kujundusstiil.

Eriliseks pärliks on kauni klaasaatriumiga restoranis serveeritud rikkalik hommikusöök. Külalistel on võimalik hommikusöögi à la carte menüüst tellida eri munaroogasid ja pannkooke vastavalt oma maitsele, sealjuures arvestatakse võimalike gluteeni- ja laktoositalumatustega. Külmast buffeevalikust leiab käsitöömüslit, värskeid köögivilju ja head-paremat võileiva valmistamiseks. Muidugi ei puudu ühelt healt hommikusöögilt ka aromaatne kohv. Külaliste sõnul on Antoniuse hommikusöök Eesti üks parimaid, seega tasub ise kogeda!

Hotellis asuv restoran Antonius on korduvalt valitud Eesti parimate söögikohtade hulka ning hinnatud White Guide 2022 restoranijuhi poolt kui väga hea tasemega restoran. Peakokk Reimo Tättari käe all valminud menüüs on esikohal toidu valmistamine kvaliteetsest toorainest ning tihe koostöö kodumaiste tootjatega. Toiduvalikut täiendab esmaklassiline ning põnev veinikaart, kuhu on veinid valinud restorani oma sommeljee Margaret Koord. Külastamist väärib ka mullu suvel uues kuues avatud suveterrass, mis päikeseliste ilmadega on saanud nii linnakülaliste kui ka kohalike lemmikkohaks. Kaunis ja privaatne sisehoov koos meeleolumuusikaga loovad suurepärase atmosfääri einestamiseks värskes õhus. Loomulikult on võimalik ka suveterrassil nautida hõrke roogasid restorani köögist ja valida meelepärane jook joogikaardilt.

Mitmel korral aastas toimuvad restoranis ka eriüritused - igal aastavahetusel korraldatakse pidulik õhtusöök nooblite šampanjadega, kevadel ja sügisel tutvustatakse uut menüüd eriõhtusöögiga, kust ei puudu elav muusika ning igal aastal võetakse veebruarikuus osa Maitsev Tartu ja novembrikuus Metsast taldrikule projektidest.

Restoran ja hotelli peasviit sobivad suurepäraselt ka väiksemate seminaride korraldamiseks, ruumid mahutavad kuni 42-inimeselised seltskonnad. Seminaride kõrvale pakutakse hõrku kohvipauside valikut ning mitmekäigulisi lõuna- ja õhtusööke.

Antonius on suurepärane valik, kui sooviks peale aktiivset päeva lõõgastavalt hotellitoas puhata ja restoranis maitsenaudinguid kogeda. Antonius on valmis äärmise külalislahkusega oma külastajaid vastu võtma igal ajal!

Kasutage broneerimisel sooduskoodi TOP3BUTIIK, mis annab -10% allahindlust majutuse päevahinnast. Sooduskood kehtib ööbimisele kuni 31.03.2023. Broneeri siit.

Kohtumiseni Tartus!

Hotell Antonius

Copy
Tagasi üles