Sportland - kirg spordi ja klienditeeninduse vastu

Sportland
Copy
Foto: Jake Farra

Usaldusväärsus on asi, mis ei ole silmaga alati tabatav, seda peab kogema. Sportlandis on paljud suurepärased inimesed töötanud juba 10-20 aastat - eks see ongi üks peamisi usaldusväärsuse näitajaid. Lisaks sellele on ettevõttes palju tegutsemisvabadust, firmasiseseid arenguvõimalusi, spontaansust ja paindlikkust.

Et Sportland on jaekaubanduse ettevõtte ja tahab pakkuda parimat klienditeenindust, siis oodatakse sinna tööle kõiki, kes on avatud, positiivsed ja julged suhtlejad. Klienditeenindajate puhul ei ole eelnev kogemus ja ettevalmistus kõige määravama tähtsusega - kui silmad säravad ja on tahe tööd teha, siis kõik muu on üsna kiiresti õpitav.

Teatavasti müüb Sportland maailma ägedamaid spordibrände ja tahab seeläbi ka oma kliente inspireerida sporti tegema, siis ilmselt on töötajal, kes ise sporti armastab ja seda harrastab, palju lihtsam klientidele spordiarmastust ja -tooteid edasi anda. Kuid kindlasti ei ole ise spordi tegemine Sportlandis töötamise eelduseks, küll aga on paljud noored Sportlandi tööle asudes nakatunud spordiarmastusega.

Sportlandi kõige suurem erinevus, võrreldes mõne teise kaupluse sisekliimaga, on kindlasti armastus ja kirg spordi vastu, mida igal võimalikul moel, nii kauplustes kliente teenindades kui ka spordiüritustel osaledes, kõikide Eestimaa inimesteni viiakse, inspireerides neid elama tervislikumalt.

Valdav osa Sportlandi teenindajatest on pigem noored, kes töötavad kooli kõrvalt või kellele on see elu esimene töökoht. Vanus ei ole tegelikult väga oluline, kui on soov ja oskus noorema generatsiooniga ühte sammu astuda ja innovatsioonidega kaasas käimine ei valmista meelehärmi.

Kuna ettevõte pidevalt innovatiseerib ja uuendab oma kauplusi, luuakse paralleelselt sellega ka oma töötajatele üha paremaid töötingimusi. Kauplustes on puhkeruumid, kus ka kõik vajalik olemas - külmkapp, kohvimasin jne.

Foto: Sportland

Julged teenivad paremini

Päris kindlasti on Sportlandi palgatase konkurentsivõimeline. Palgasüsteem on üles ehitatud nii, et põhipalgale lisandub tulemustasu, seega saab iga kaupluse töötaja oma palga suurust ise mõjutada - mida aktiivsem, julgem ja särasilmsem teenindaja, seda suurem on ka müük ja töötasu.

Lisaks palgale on ka mitmeid soodustusi, nagu näiteks spordikompensatsioon, mis võimaldab soodsa hinnaga tervisesporti harrastada. Eesti suurimatel rahvaspordiüritustel saavad Sportlandi töötajad lausa tasuta osaleda. Aastas on kokku üle 50 spordiürituse, paljude võistluste läbimisel on ka erinevad lisamotivatsiooniprogrammid.

Lisaks sellele saab ka mitmeid spordivõistluseid vaatama minna – ja ikka tasuta: korvpall, jalgpall, võrkpall ja mitmed teised spordialad. Ja kui on vaja spordivarustust täiendada, saab kasutada kõikides Sportlandi kauplustes ning mitmete partnerite juures omatöötaja soodustust.

Ettevõttes on ka mitmeid ühisüritusi, nagu brändidepäevad, ühistreeningud, aasta parimate sportlaste gala, jõulupidu jne. Need on üritused, mis on korraldatud alati parimal võimalikul tasemel ja kõigil, kes osalevad on positiivsed emotsioonid veel nädalaid ja kuid täiesti laes. Ja kindlasti ei puudu ka erinevad toote- ja teeninduskoolitused.

Olukorras, kui Eestis on üleüldine suur tööjõukriis, on selle valguses keeruline ette kujutada, et Sportland tublisid ja töökaid inimesi koondama peaks– seega, usaldusväärne tööandja.

Copy
Tagasi üles