VAATA VIDEOT ⟩ EKRE korraldas Stenbocki maja ees hoiatuspiketi (1)

Postimees
Copy

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) korraldas neljapäeval Stenbocki maja ees hoiatuspiketi valitsuse energiapoliitika vastu. 

Piketil said teiste seas sõna riigikogulased Peeter Ernits ja Urmas Reitelmann. «Kaja Kallase juhtimisel on Eestisse tulnud poole aastaga kolm korda rohkem venekeelseid inimesi kui Karl Vaino ajal,» rääkis Ernits. Reitelmann aga sõnas oma kõnes, et nad pole rohepöörde vastu: «Me oleme jaburalt kõrgele seatud eesmärkide vastu.»

Inimesed nõudsid loosungitega madalamat elektrihinda ning kurtsid vaese Eesti üle. «Meile on valetatud!» teatas mõni.

EKRE esimees Martin Helme ütles, et riigil oleks võimalik elektri hinda langetada umbes 3 sendini KWh eest, aga Reformierakonna valitsus on tema sõnul otsustanud nuumata röövellikku börsisüsteemi, mis kurnab rahva vaeseks.

«Valitsuse pakutud nn universaalteenus ei ole lahendus, vaid kujutab endast tüüpilist reformierakondlikku silmamoondust, mille eesmärk on panna inimesed pööraste hindadega leppima. Universaalteenus ei taga odavat elektrit, vaid kehtestab varasemaga võrreldes vähemalt viis korda kõrgema hinna,» rääkis Helme.

«Ka valitsuse toetusmeetmed ei päästa inimesi vaesumisest. Toetusskeemide kaudu ei aidata elektriarvete tõttu kannatavaid inimesi, vaid nende taskust liigutatakse elektrimüüjatele hiigelkasumeid. Elektritootjad rikastuvad nii inimeste säästude arvelt kui ka riigieelarvesse laekuva maksumaksja raha abil, samas kui inimeste ja ettevõtete vaesumine jätkub.»

Helme sõnul on neljapäevane hoiatuspikett mõeldud tänastele riigijuhtidele esimese hoiatusena. «Kui valitsus oma hukatuslikku kurssi ei muuda, jätkame suuremate üldrahvalike meeleavaldustega,» lubas EKRE esimees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles