Tuntud muusiku leekidest välja toonud päästjad saavad medali (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Lilleküla komando päästjad Asso Ende (vasakul) ja Jevgeni Rezepkin päästsid Tallinna vanalinnas põlengust viis inimest.
Lilleküla komando päästjad Asso Ende (vasakul) ja Jevgeni Rezepkin päästsid Tallinna vanalinnas põlengust viis inimest. Foto: Sander Ilvest

Täna tunnustavad siseminister Lauri Läänemets (SDE) ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu Elupäästja medaliga 59 inimest. Lisaks antakse üle päästeteenistuse aumärgid ning ühtekokku saab tunnustuse 89 silmapaistvat inimest, kelle hulgas on nii kutselised kui vabatahtlikud päästjad ja päästevaldkonda märkimisväärse panuse andnud inimesed teistelt elualadelt.

Lilleküla komando päästjad Asso Ende ja Jevgeni Rezepkin sõitsid veebruari keskel Tallinna vanalinna Laiale tänavale saunapõlengut kustutama.

Ende sõnul oli välja sõites infot vähe: tuleb musta suitsu ja keldrikorrusel saun põleb. «Mu teine töö on vanalinnas ja seetõttu tean, et seda kanti tuleb alati karta! Majad on külgepidi kokku ehitatud ja põleng võib haarata terve kvartali,» mainis ta.

Tegelikult tuli musta suitsu juba nii esimese korruse välisuksest kui ka ülevalt korteritest. «Mingi hetk nägime Assoga, et teise korruse aknast hakkas suitsu tulema. Inimesed olid seal aknalaual ja tegid akna lahti. Siis saime aru, et tuleb väga tõsine õhtu,» rääkis Rezepkin. «Hiljem selgus, et korteriomanikud olid läinud koridori vaatama, mis toimub, ja jooksnud tagasi tuppa. Korteri ja koridori vaheline uks oli aga lahti jäänud,» meenutas Ende. «Sellest korterist, kust me Elisa (lauljanna Elisa Kolk – toim) ära päästsime, tuli ikka palju suitsu välja.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles