Zelenskõi rääkis baasist laevade ehitamiseks ja hooldamiseks

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: HANDOUT/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi rääkis pühapäevases videosõnumis, et Ukrainasse tuleks luua täisväärtuslik baas laevade hooldamiseks ja ehitamiseks, edastas ukrainlaste meediakanal Unian.

«Täna toimusid Türgis olulised sündmused. Ukraina presidendiproua, presidendikantselei juhi ja teiste meie esindajate visiidi raames. Lasti vette meie riigi esimene korvett nendest, mida ehitatakse Türgi poolel. Korvett Hetman Ivan Mazepa,» rääkis Zelenskõi.

President lisas, et korveti ehitamist alustati 2021. aastal ja see valmib ajakava kohaselt.

«Pean väga sümboolseks, et see just sellise nime sai. Vaatamata Venemaa sajandeid kestnud valepropagandale, võidab ajalooline tõde ja õiglus endiselt. Ja pole põhjust, et meie projekt ehitada Ukrainale uus laevastik läbi kukuks. Me viime ellu kõik meie plaanid. Meie eesmärk on luua Ukrainasse täisväärtuslik baas laevade hoolduseks ja ehitamiseks,» rõhutas president.

Ukraina ja Türgi valmistuvad presidendi andmetel ühtlasi ühise lennukimootorite tootmise asutamiseks. Ukraina delegatsioon külastas nädalavahetusel rajatisi, mis toodavad ka Bayraktari droone.

«Samas ei olnud see kohtumine sümboolne, vaid üsna praktiline. Valmistame ette koolituskeskuse ja tehase loomist Ukrainas. Samuti lennukimootorite ühistootmist. Kindlasti viime need projektid ellu,» oli Zelenskõi veendunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles