Maa-amet näitab Google Earthis Eesti kaarti

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofoto Tartust.
Aerofoto Tartust. Foto: Margus Ansu

Maa-amet on valmis saanud uue internetipõhise WMS (

Web Map Service

) teenuse, mis võimaldab kõigil soovijatel vaadata ameti toodetud maainfot, näiteks katastriüksuste piire, ortofotosid ja aluskaarte lisaks enimlevinud kaarditarkvaradele ka

Google Earth

tarkvaraga.

Eestiski populaarses Google Earthis saab nüüd lisaks selles kuvatavatele satelliitfotodele valida taustaks ka Eesti riigi toodetud ortofotosid, mis on valdavalt täpsemad ja ajakohasemad kui Google Earthis kasutatavad satelliitpildid Eesti kohta, teatas maa-amet.

Et kasutajatel oleks lihtsam maa-ameti aluskaarte Google Earthis alla võtta, on ameti kodulehelt võimalik alla laadida ja käivitada vastav fail, mis avab Google Earthi tarkvara koos Eesti aluskaartide kihiga.

Eelnevalt peab olema arvutisse paigaldatud Google Earth tarkvara. Teenuse aadress ja täpsemad juhised teenuse kasutamise kohta teiste tarkvaradega on üleval maa-ameti kodulehel. Teenuse kasutamine on kõigile huvilistele tasuta.

Rohkem riigi toodetud maaga seotud infot on kõigil huvilistel jätkuvalt võimalik vaadata Maa-ameti kaardiserveris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles