Mupo jagas oma sünnipäeval teenetemärke

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Mupo tunnustuse pälvinud teenistujad ja koostööpartnerid.
Mupo tunnustuse pälvinud teenistujad ja koostööpartnerid. Foto: Albert Truuväärt

Tallinna munitsipaalpolitsei tähistas eile 19. sünnipäeva ja sel puhul anti Lindakivi kultuurikeskuses toimunud pidulikul üritusel üle teenetemärgid ning tänukirjad teenistujatele ja koostööpartneritele.

Abilinnapea Vladimir Sveti sõnul on Tallinna munitsipaalpolitsei ameti näol tegemist usaldusväärse asutusega, mis kriitilistel hetkedel on olnud toeks mitte ainult linnale, vaid ka riigile – amet on andnud suure panuse COVID-19 pandeemia tõkestamisel ning Ukraina sõjapõgenike vastuvõtmisel.

«Mupo suutis ülikiiresti reageerida kriisiolukorrale, tagades koos teiste kolleegide ja arvukate vabatahtlikega sõjapõgenike ööpäevaringset vastuvõtu ja neile esmavajalike teenuste osutamist – ja seda kõike asutuse igapäevatöö kvaliteedis järele andmata. See räägib asutuse võimekusest ootamatute oludega kohaneda ning pakkuda järjepidevat ja abivajajatele orienteeritud teenuse osutamise. Mul on hea meel, et munitsipaalpolitseis töötavad nii abivalmid ja suure südamega inimesed,» ütles Svet.

Munitsipaalpolitsei ameti juhataja Aivar Toompere sõnul tuli asutus põgenike vastuvõtuga hästi toime üksnes tänu töötajate ja vabatahtlike pühendumisele Eestisse saabujatele abi ja tuge pakkudes.

«Tööd tehti nii päeval kui ööl ja põgenikekeskus sai avatud loetud päevadega, aga ma ei kuulnud kordagi ei oma kolleegidelt ega koostööpartneritelt, et mingil põhjusel ei saa midagi teha – kõik olid orienteeritud eesmärgile. Tegime kõike seda oma paremate teadmistega, sest sellealast otsest kogemust meist keegi ei omanud. Suured tänud kõigile, kes sellesse panustasid,» lausus Toompere.

Pidulikul sündmusel tänati teenistujaid ja koostööpartnereid ning anti üle munitsipaalpolitsei ameti teenetemärgid. Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti endine juht Ain Valdmann pälvis I klassi teenetemärgi «Kuldmärk» väga hea koostöö eest. Munitsipaalpolitsei ameti registriosakonna peaspetsialist Marju Liimets sai tunnustatud II klassi teenetemärgiga «Hõbemärk» kauaaegse ja eeskujuliku teenistuse eest. III klassi teenetemärgi «Pronksmärk» pälvisid munitsipaalpolitsei ameti partnerid põgenike vastuvõtuga seotud koostöö eest – Tallinna põgenikekeskuse vabatahtlike tööd koordineerinud Sten Svetljakov, Tallinna kommunikatsiooniteenistuse direktor Kirsti Ruul ning sotsiaal- ja tervishoiuameti juhataja Raimo Saadi. Munitsipaalpolitsei menetluse ja piirkonnatöö osakonna juhtivinspektor Riika Kivinukk ja patrulli- ja valveosakonna vaneminspektor Timo Kubjas said tunnustatud III klassi teenetemärgiga «Pronksmärk» silmapaistvate teenete ja kauaaegse eeskujuliku teenistuse eest. politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri grupijuht Artur Gelvei pälvis teenetemärgi väga hea koostöö eest. Teenetemärgi silmapaistvate teenete ja eeskujuliku teenistuse eest said munitsipaalpolitsei ameti patrulli- ja valveosakonna vaneminspektor Margus Semjonov ja inspektor Ivan Sasjuk ning menetluse ja piirkonnatöö osakonna vaneminspektor Aljona Hutrov. Lisaks anti üle mitmed tänukirjad koostööpartneritele ja teenistujatele.

Tallinna munitsipaalpolitsei amet loodi 16. oktoobril 2003 Tallinna tuletõrje- ja päästeameti koosseisulise osana, kuhu toona kuulus 12 ametnikku. Aastate jooksul asutus on saanud palju olulisi ülesandeid juurde – näiteks 2017. aastast korraldab mupo elanikkonnakaitse ja kriisireguleerimise tegevusi ning 2020. aastast pakub ka abitelefoni teenust. Tänaseks kuulub ameti koosseisu 175 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles