Stroomi rannaala tulevik ootab elanike ettepanekuid

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Stroomi rannahoone.
Stroomi rannahoone. Foto: Liis Treimann

Põhja-Tallinna valitsus ootab elanike ettepanekuid Stroomi rannaala tuleviku kohta.

Praegu tühjana seisev rannahoone laguneb, ehitised on amortiseerunud ja seega avalikuks kasutamiseks kõlbmatud ja kõrvalviibijatele ohtlikuks muutunud. Seetõttu läheb ka hoone peagi lammutamisele.

Põhja-Tallinna vanem Manuela Pihlap nentis, et olemasolev rannahoone on osutunud mittefunktsionaalseks ja paraku ei ole suudetud seni leida partnerit, kes aitaks selle uuele elule.

2020. aastal välja kuulutatud arhitektuurikonkurss seadis eesmärgiks leida kaasaegne, asukoha potentsiaali ära kasutav ja kogukonnakeskne lahendus. Seejärel kuulutas Tallinna linnavaraamet 2021. aastal välja läbirääkimistega pakkumise Pelguranna 58 kinnisasjale hoonestusõiguse seadmiseks. Hanked luhtusid, sest võidu saavutanud kavandi järgi ei leitud ettevõtjat, kes rannahoone etteantud tingimustel valmis ehitaks.

«Ent meie sooviks on rajada ühte Tallinna menukamasse randa linlaste ootustele ja nende vajadustele vastav rannahoone, mis pakub neile vajalikke teenuseid. Mida selline rannahoone peaks endas sisaldama, ongi meie ideedekorje peamine eesmärk. Ent siinkohal on oluline ka see, et ehitushindade kasvu juures oleksid need mõtted Stroomi rannahoone tuleviku osas ka teostatavad ehk mitte liiga kallid ega aeganõudvad,» sõnas Pihlap.

Oma ettepanekud Stroomi rannaala ja rannahoone tuleviku osas palub linnaosavalitsus saata aadressile helen.lill@tallinnlv.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles