Opositsioon ei suutnud Sikkutit gaasilaeva pärast ametist tõugata (2)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Riina Sikkuti umbusaldamine riigikogus eile läbi ei läinud.
Riina Sikkuti umbusaldamine riigikogus eile läbi ei läinud. Foto: Tairo Lutter

Eilne 42 Keskerakonna ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) saadiku algatatud majandus- ja taristuminister Riina Sikkuti (SDE) umbusaldamine kukkus läbi: selle poolt hääletas 40 ja vastu kolm riigikogu liiget.

Umbusaldajate nimel sõna võtnud keskfraktsiooni esimees Jaanus Karilaid heitis Sikkutile ette, et minister ei ole piisavalt seisnud Eesti riigi huvide eest, loovutades 10. oktoobril vastu võetud otsusega LNG-laeva Soomele. «Alles eelmisel nädalal tunnistas majandusminister, et tema teadis juba 18. juulil LNG-laeva minekust Soome. Samas alles septembri lõpus ütles ta, et LNG-laev peab tulema Paldiskisse – ehk siit vaatab vastu valetamine,» kritiseeris Karilaid. «Kui oli näha, et mingil põhjusel ei suudeta kokkulepet täita, oleks pidanud kohe sellest märku andma ja tegema uue kokkuleppe,» märkis ta.

Sikkut rõhutas etteheidetele vastates eelkõige seda, et kevadest alates on Soome jaoks olukord muutunud. «Sain juba ametisse asumise esimesel nädalal aru ja olen seda ka avalikult selgitanud, et ma teadsin: Soome jaoks on pärast seda, kui Venemaa keeras nende jaoks gaasikraani kinni, keskkond muutunud,» rääkis ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles