PPA polnud Kommusaare kandideerimisest suurt kuulnudki

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kui päästeameti peadirektori kandidaadi Margo Klaose (vasakul) ja kaitsepolitsei peadirektori kandidaadi Margo Pallo­soni (paremal) väljakäimine käis Lauri Läänemetsal ladusalt, siis uue politsei- ja piirivalveameti direktori kandidaadi asjus on tekkinud mingi jama.
Kui päästeameti peadirektori kandidaadi Margo Klaose (vasakul) ja kaitsepolitsei peadirektori kandidaadi Margo Pallo­soni (paremal) väljakäimine käis Lauri Läänemetsal ladusalt, siis uue politsei- ja piirivalveameti direktori kandidaadi asjus on tekkinud mingi jama. Foto: Tairo Lutter

Siseminister Lauri Läänemets (SDE) teatas eile, et päästeameti peadirektori kandidaat on Margo Klaos ja kaitsepolitseiameti peadirektori kandidaat Margo Palloson. Politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektoriks võib saada siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Veiko Kommusaar, ent teda pole Läänemets valitsusele veel kandidaadina esitlenud.

Pallosoni kasuks rääkis ­Läänemetsa sõnul see, et ta on töötanud pikalt ­kapos vastuluure valdkonnas. «Kui mõtleme olukorrale Euroopas ja et praegu käib Ukrainas sõda, siis olen veendunud, et tema varasem kogemus võiks olla väga oluline kapo juhtimisel,» lausus minister ja lisas, et ka kolleegid hindavad Pal­losoni kõrgelt.

Läänemets mainis, et Palloson ei olnud ainus kandidaat kapo juhi kohale: «Neid oli veel ja nad kõik on kapo töötajad – lõppkokkuvõttes on oluline, et see isik tuleb ameti seest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles