NÄDALA PERSOON ⟩ Annely Akkermann: Kihnust ma ära minna ei saa ega lähe ka (2)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Rahandusminister Annely Akkermann (Reformierakond) eile Estonia teatri juures pargis. Ta ei kavatsegi valehäbi taha peita oma rõõmu, et pääses riigikogu pingist ministriportfelli hoidma.
Rahandusminister Annely Akkermann (Reformierakond) eile Estonia teatri juures pargis. Ta ei kavatsegi valehäbi taha peita oma rõõmu, et pääses riigikogu pingist ministriportfelli hoidma. Foto: Tairo Lutter

Kihnust pärit ettevõtja Annely Akkermann (50), kes kolm viimast aastat riigikogu liikme leiba ja sulamett söönud, sai kolmapäeval rahandusministriks. Reformierakonna kroonimata kuninganna Keit Pentus-Rosimannus tegi talle kabineti vabaks, et asuda Euroopa Kontrollikoja liikmeks.

Valimisteni võib küll olla ainult neli kuud, aga Akkermanni rõõmu ministrikohustuste üle napp ametiaeg ei vähenda. Valitsuse liikmete hulgas pole kedagi teist, kes on oma äri nullist üles ehitanud, Vjatšeslav Leedo parvlaevamonopoli käest lepinguid üle löönud, olnud väikesaare vallavanem ja Eesti mõõtkavas suure linna abilinnapea. 2019. aastal pääses ta teist korda riigikogusse ja nüüd on ta minister.

Rahandusministri nurgakabineti laual oli kolm lillekimpu, kui neljapäeval tunniks ajaks kohtusime. Akna taga paistis sügispäike ja ministeeriumis ei olnudki nii jahe, kui ajaleheartiklite põhjal võinuks arvata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles