Nakkusarst: inimestel on koroona suhtes tekkinud immuunmälu

BNS
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh

Lääne-Tallinna keskhaigla nakkusarst Pille Märtin ütles Vikerraadiole, et vaktsineerituse ja läbipõdemise tulemusel on tekkinud inimestel immuunmälu, mis oskab selle viirusega toimetada.

«Me oleme kindlasti väga palju targemad selles osas, kuidas see konkreetne viirus käitub ja mida ta teeb inimesega ja mida inimene viirusega teeb,» rääkis Märtin Vikerraadio saates «Päevatee».

«Tänasel päeval me näeme seda, et viimane variant viirusest on pisut leebema käitumisega ja tal on vastas ka juba inimesed, kes on vaktsineeritud või kohtunud selle viirusega – kas siis delta-variandiga või selle päris esimese variandiga. Seega on meil kõigil tekkinud mingisugunegi immuunmälu ja immuunmälu oskab juba toimetada selle viirusega.»

Samas nentis ta, et pole teada, mis viirusest edasi saab.

«Esialgu tundub, et meil on siin omikron koos oma lapselaste ja nende lastega – nagu üks suur armas pere, ja me oskame enam-vähem ennustada, mismoodi nad käituvad,» näitlikustas Märtin. «À la, et kui ema ja isa on sellised, siis lapsed on sellised ja lapselapsed on ka üsna samasugused. Ehk et see viirusepere ei vii inimesi intensiivravisse hapnikuaparaatide alla.»

Märtin märkis, et kokkuvõttes pole põhjust hirmu tunda, kuid valmis tuleb olla selleks, et koroona teeb siiski inimesi haigeks ja viib ka haiglasse – samas aga mitte nii suurel määral nagu eelmise ja üle-eelmise laine ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles