TTÜ dekaan Enn Listra liitus valimiste eel Reformierakonnaga

BNS
Copy
Enn Listra
Enn Listra Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna tehnikaülikooli majandusteaduskonna dekaan Enn Listra liitus Reformierakonnaga ning kandideerib riigikogu valimistel Tallinnas.

Pea 20 aastat professorina töötanud Listra sõnab, et haridus on heaolu suurim tagatis. «Meie lapsed ja lapselapsed peavad saama hea hariduse sõltumata koolist, kus nad õpivad. Peame ka kiirelt edasi liikuma eestikeelsele haridusele üleminekuga ja tagama kõrghariduse jätkuva arengu.»

Listra sõnul on talle oluliseks väärtuseks vaba ja avatud ühiskond. «Vabadus on hindamatu vara, mis pole iseenesestmõistetav. Paraku näeme seda ka Ukrainas, kus just nende samade väärtuste eest võideldakse iga päev. Peame tegema kõik, et ukrainlased saavutaksid võidu, sest vaid sel moel saame olla kindlad ka meie julgeolekus.»

Majandusdekaanina mõistab Listra hästi, et pikaajalise julgeoleku tagab majanduse konkurentsivõime. «Peame kindlustama Eesti ettevõtluskeskkonna jätkusuutlikkuse ja atraktiivsuse ka heitlikes oludes. Kui meie ettevõtlusel läheb hästi, toob see kasu kogu ühiskonnale.»

Enn Listra on Tallinna tehnikaülikooli majandusteaduskonna dekaan. Ta on olnud pea 20 aastat tehnikaülikooli professor ning rahanduse ja panganduse õppetooli juhataja aastatel 2002–2016. Listra on ka Eesti Panga nõukogu liige.

Listra on pidanud ka inseneriametit ning olnud ettevõtja. 2001. aastal kaitses ta Tallinna tehnikaülikooli majandusteaduskonnas doktorikraadi, tema lõputöö teemaks oli «Jaepanganduse areng ja struktuur Eesti näitel».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles