Ametnikud välja, elanikud sisse: siseministeeriumi hoonest võiks saada üürimaja (3)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Siseministeerium plaanitakse vanalinnast ära kolida. Tallinna linna arvates võiks tühjaks jäävast majast saada näiteks üürimaja.
Siseministeerium plaanitakse vanalinnast ära kolida. Tallinna linna arvates võiks tühjaks jäävast majast saada näiteks üürimaja. Foto: Dmitri Kotjuh

Kokkuhoiu nimel soovib riik kolida siseministeeriumi Tallinna vanalinnast superministeeriumi hoonesse. Linn leiab, et kuigi see võimaldab muuta Pika tänava autovabaks, tasuks hoone mahamüümise asemel mõelda üürimaja rajamisele, sest ilma elaniketa ei püsi ka vanalinn.

Läbirääkimised siseministeeriumi kolimiseks Suur-Ameerika tänavale ministeeriumide ühishoonesse on käimas, kolimise aeg sõltub ümberehitustööde projekteerimisest ja ehitamisest ning eeldatavasti võib see juhtuda aasta-pooleteise jooksul. Rahandusministeeriumi teatel on ümberkorralduse eesmärk pinna optimeerimine, ühishoone ruumide kasutamise tõhustamine ja kulude kokkuhoid, mis lihtsamalt öelduna tähendab, et vanas majas on kallis ministeeriumi pidada ja uues on ruumi piisavalt. Kui kolimisega ühele poole saadakse, läheb vanalinna hoone müüki.

Tallinna abilinnapea Vladimir Svet (KE) ütles Postimehele, et mõnes mõttes on siseministeeriumi asukohavahetus hea, sest linn kavandab Pika tänava rekonstrueerimist ja sellega seoses autovaba tsooni laiendamist vanalinnas. Kui ministeerium enam sealkandis ei asu, väheneb ümbruskonnas ka parkivate ja peatuvate sõidukite arv.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles