Käpardlik juhtimine viis Harku vallas võimupöördeni

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Katrin Krause valiti 2. novembril Harku vallavolikogu istungil uueks vallavanemaks.
Katrin Krause valiti 2. novembril Harku vallavolikogu istungil uueks vallavanemaks. Foto: Harku vallavolikogu

Harku vallas napilt aasta tegutsenud volikogus tekitas rahulolematus valla juhtimisega nii suuri pingeid, et üleeilsest on seal Reformierakonnast, sotsidest, Eesti 200st ja Keskerakonnast koosnev uus võimuliit.

Kurja juureks nimetasid nii opositsioonis kui ka koalitsioonis olevad volikogu liikmed volikogu esimeest Priit Kotkast (Harku Liit). Temaga samast valimisliidust volikogusse pääsenud Heinart Puhkimi arvates oli Kotka juhtimisstiil ühest küljest väga autoritaarne, teisalt alustas ta koalitsioonikaaslaste selja taga läbirääkimisi tollal opositsioonilise Reformierakonnaga. Kuigi uuest võimuliidust jäi Harku Liit välja, ütles Puhkim, et Harku sai nüüd väga hea vallavanema, Katrin Krause (RE), keda võib toetada.

Uue koalitsiooniga liitunud ja ka vallavalitsuse liikmeks saanud Liisa Oviir (SDE) ütles, et lahkus augustis volikogust just toonase esimehe juhtimisstiili pärast. «Kui sa volikogu liikmena ei saa sõna, küsimusi ega repliike esitada, kui kõike tehakse ainult jõuga, ei saa seal enam olla,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles