Iiri kohus otsustas Imre Arakase Leedule välja anda

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Imre Arakas.
Imre Arakas. Foto: Liis Treimann / Postimees

Iirimaa kohus otsustas, et Leedu soovil antakse neile välja Dublinis trellide taga istuv Imre Arakas, keda Leedu seostab kohaliku allilmategelase mõrvaga, vahendab Iiri väljaanne The Journal.

Kohtunik Paul Burnsi teatel oli Leedu võimude esitatud nõue selge ning igati Iiri seadustega kooskõlas. Leedus mõistetakse väidetavalt Arakase üle kohut selles, et ta aitas mõrva toimepanemiseks relvi hankida, teatab leht.

Arakas viibis kohtuistungil ka ise, öeldes ainult oma advokaadile, et miski ei takista teda lendamast ega tal ei ole koroonaviirust ega selle järelmõjusid. Varasemalt on Burns väljaandmise aega just koroonapandeemia tõttu mitu korda edasi lükanud.

Arakase advokaadid olid väljaandmise vastu, väites, et Leedu võimud olevat talle esitatavate süüdistuste «narratiivi muutnud».

Postimees kirjutas mullu, et Leedu võimud seostavad Imre Arakat Leedu kuritegelikus ilmast tuntud Kaunase elaniku Deimantas Bugavičiuse mõrvaga, mis leidis aset 2015. aastal. Seoses Bugavičiuse palgamõrvaga on kahtluse all kolm eestlast, kellest kaks - Arle Grabbi ja Hans-Erik Ehvert on Leedus vahi all juba 2018. aastast.

Iiri kriminaalasjade erikohus mõistis 12. detsembril 2018 Imre Araka palgamõrva kavandamises süüdi ja karistas teda kuueaastase vangistusega. Sama aasta 12. novembril tunnistas Arakas end süüdi Iiri kuritegelikus maailmas tuntud James Gately mõrva kavandamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles