VÄLKVIDEO ⟩ Indrek Kannik: venelaste ressursid Hersonis on tõenäoliselt otsakorral (1)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse direktori Indrek Kanniku sõnul on raske ennustada, millal võiksid ukrainlased võtta tagasi Hersoni, kuna nad ei soovi kaotada seal liiga palju inimesi ja tahavad linna purukspommitamist vältida.

Indrek Kannik rääkis Postimehe Sõjastuudios, et hetkel on raske ennustada, kui kaua Hersoni tagasivõtmine võiks ukrainlastel aega võtta.

«On üsna erinevat infot, kas või selles suhtes, et kui palju venelastel seal üksusi on. Mulle tunduvad tõenäolisemad need numbrid, kus räägitakse umbes 20 000 või 15 000 inimesest, aga ma olen lugenud ka hinnanguid, et venelastel on seal 40 000 meest.»

Ta lausus, et venelaste võime varustada üksusi Hersoni ümbruses on viimaste kuude jooksul väga palju halvenenud ja peale Krimmi silla osalist purukslaskmist halvenes see veelgi, kuna valdav enamus venelaste varustusteedest toimib läbi raudtee. «Kõiki neid tegureid arvestades, peaksid venelaste ressursid seal olema otsakorral, aga eks nad koondasid sinna suve jooksul pärsi palju ressursse, enne kui ukrainlased said Himarsid kätte ja hakkasid Dnepri jõe sildu purustama.»

Ta lisas, et ilmselt ei ole ukrainlastel huvi minna totaalrünnakule, kus nad võiksid ka ise kaotada palju inimesi ja samuti ei soovi nad linna maatasa teha, nii nagu venelased tegid Mariupoliga.

«Nad kindlasti üritavad seda linna ka võimalikult palju säilitada, pigem on see taktika suunatud venelaste vaiksele, süsteemsele, järjekindlale väljatõrjumisele.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles