MTÜ Herojam Slava kogub Ukraina elanikele gaasipliitide ja balloone

BNS
Copy
Gaasipliit. Pilt on illustratiivne.
Gaasipliit. Pilt on illustratiivne. Foto: LEE SMITH

Ukraina toetuseks loodud MTÜ Herojam Slava alustab raha kogumisega Hersoni, Harkivi ja Dnipropetrovski oblasti elanikele gaasipliitide ning balloonide hankimiseks.

Eesmärk on projekti «Soe toit külmal talvel» raames hankida ja kohale viia tuhandele perele komplekt kahekohalisest gaasipliidist ning gaasiballoonist koos selle paigaldusega, mis teeb projekti eelarveks koos kaubikuga hankimisega komplektide kohaleviimiseks 154 000 eurot, teatas MTÜ esindaja neljapäeval.

MTÜ Herojam Slava kaasasutaja Jaanika Merilo sõnul on Vene raketid Ukrainas hävitanud või kahjustanud 40 protsenti elutähtsast infrastruktuurist – soojusjaamasid, gaasitaristuid, veevarustust ning pommitamised jätkuvad. «Paljud ukrainlased mõistavad neid raskuseid, aga ikkagi ei taha ära sõita oma kodust. Palume teil kaasa aidata 1000 perele gaasipliidi ning ballooni hankimisel, et külmal talvel saaks vähemalt sooja toitu Hersonis, Dnipropetrovski oblastis, mis võtab vastu tohutuid põgeniketulvasid ning piiriäärses Harkivis.»

Iga kogutud 150 euro eest saab üks pere endale gaasipliidi ning gaasiballooni, mille vabatahtlikud ja kohalik omavalitsus toimetavad neile otse koju.

Toetada saab veebilehel heroiamslava.org.

MTÜ Herojam Slava kogus eelmise projektiga raha kahe drooniga Threod C VTOL Eos luuredroonikomplekti jaoks. Ligi 1200 elaniku ning ettevõtte abiga on droonid nüüd valmis, üle antud Ukraina erioperatsioonijõududele ning operaatorid on läbinud kolmenädalase koolituse ja on tagasi Ukrainas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles