Reinsalu õnnitles Ukraina kolleegi Kulebat Hersoni vabastamise puhul (3)

BNS
Copy
Välisminister Urmas Reinsalu. FOTO: Sergei Grits
Välisminister Urmas Reinsalu. FOTO: Sergei Grits Foto: Sergei Grits

Välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) õnnitles Ukraina välisministrit Dmõtro Kulebat Hersoni vabastamise eest terroristliku Venemaa okupatsiooniarmee haardest.

«Telefonikõnes Kulebaga õnnitlesin Eesti riigi nimel Ukrainat Hersoni vabastamise puhul,» sõnas Reinsalu.

Ukraina välisminister tänas Eesti rahvast toetuse eest Ukrainale ning ütles, et Hersoni inimeste pisarad tänaval Ukraina sõdureid tervitades on ka tänupisarad Eesti inimestele sõpruse ja abi eest.

«Me ei tohi lasta Venemaa agressioonisõja korraldajatel karistuseta pääseda, mispärast on oluline luua kiiremas korras rahvusvaheline eritribunal,» rõhutas Reinsalu ning lisas, et kuigi Ukraina on sundinud Vene väed mitmes piirkonnas taganema, on humanitaar- ja sõjalise abi andmine Ukrainale kriitilise tähtsusega.

Välisministrid vestlesid ka olukorrast rindel ja eritribunali loomisest. Samuti rääkis Reinsalu Kulebale Eesti välisministeeriumi uuest kiireloomulisest humanitaarabisaadetisest Ukrainale.

«Mul oli hea meel teavitada oma kolleegi Eesti järgmisest kiireloomulisest humanitaarabisaadetisest, mis aitab leevendada inimeste kannatusi ja tsiviilelanikel tulla talve hakul toime olukorras, kus Venemaa on mitmel pool hävitanud sihilikult elutähtsat infrastruktuuri,» märkis Reinsalu.

Lisaks rääkisid välisministrid eelseisvast EL-i välisasjade nõukogu istungist ning kuu lõpus toimuvast NATO välisministrite kohtumisest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles