Politseibussis surnud inimeste ühiseks nimetajaks on raske joove (2)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Politseibussid. Foto on illustratiivne!
Politseibussid. Foto on illustratiivne! Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Viimase pooleteise aasta jooksul on politseibussis surnud viis inimest: kõik nad on olnud raskes alkoholijoobes ning teel kainestusmajja. 

«Viimase pooleteise aasta jooksul on sääraseid juhtumeid olnud viis,» kommenteeris politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja, viidates möödunud nädala juhtumile, kus tugevas alkoholijoobes 50-aastane mees suri politseibussis teel kainestusmajja. «Kõigi puhul on tegu olnud raskes alkoholijoobes inimese kainenemisele toimetamisega,» lisas ta. 

Põhja prefektuuri operatiivjuht Raavo Järva kirjeldas varem, et Õismäe teelt kainestusmajja sõidutatud 50-aastasel mehel olid ka koordinatsioonihäired. «Korrakaitsjad aitasid mehe patrullibussi kongi ja alustasid sõitu kainestusmaja poole. Kohale jõudes avastasid politseinikud, et mees ei reageeri enam ning alustasid kohe tema elustamisega. Appi kutsuti ka kiirabi ja kainestusmaja meditsiinitöötaja, kuid paraku ei õnnestunud mehe elu enam päästa,» rääkis ta. 

Varasem juhtum leidis aset aprillis: politseibussis suri avaliku korra rikkumiselt tabatud ning seejärel kainenema viidud 30-aastane mees. Tartu politseijaoskonna menetlusjuht Timo Reinthal selgitas toona, et politsei sai hommikul kella 6 paiku väljakutse tanklasse, kus joobes klient oli teenindussaalis söönud ära saiakesed, mille eest keeldus maksmast. «Kuivõrd mees teenindajatega koostööd ei teinud, keeldus lahkumast ning häiris tanklas kliente, kutsuti olukorda lahendama politseipatrull,» kirjeldas ta. 

Kuivõrd mehe joovet ei õnnestunud kohapeal fikseerida, võeti suund kainestusmajja. Kohalejõudes oli mees bussis surnud. 

Möödunud augustis suri politseibussis raskes alkoholijoobes 49-aastane mees, kellele oli eelnevalt politsei kutsutud parklas magamise tõttu. «Sellest hoolimata oli mees kontaktne ning sisenes ise politseibussi ning ta sõidutati Tartu vanglasse kainenema,» kirjeldas Tartu patrulltalituse välijuht tookord. Ka siis avastati kainestusmajja jõudes, et mees on surnud. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles